Barrichello "Ce sens are să fii campion prin ordine de echipă?"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.07.2010
Rubens Barrichello regretă momentele prin care a trecut Felipe Massa în Germania şi susţine că un titlu mondial cucerit prin ordine de echipă nu are nicio valoare.

Rubens Barrichello nu a ezitat să vorbească despre controversele de la Marele Premiu al Germaniei, în care Felipe Massa i-a cedat victoria lui Fernando Alonso în urma ordinelor de echipa primite de la boxe.

Brazilianul, care a trecut de mai multe ori prin situaţii similare atunci când l-a avut drept coechipier pe Michael Schumacher, consideră că nu ar avea niciun sens să devină campion mondial prin ordine de echipă.

"Când pilotezi vrei să-l învingi pe celălalt, dar nu m-aş simţi bine dacă echipă ar spune să fac ceva şi să câştig. Nu am făcut niciodată asta. De aceea am schimbat echipa şi am mers mai departe. Oamenii de top pot schimba asta şi ar trebui să ai permisiunea de a concura. Dacă nu câştigi campionatul din cauza unui punct, asta este. Iar dacă câştig cu un avans de un punct pentru că ţi l-a dat cineva, care este rostul?", se întreabă pilotul echipei Williams.

Prin prisma fostelor sale experienţe de acest gen, brazilianul afirma că îi pare rău pentru ceea ce a păţit Massa în weekendul precedent.

"Tot ce pot să spun este că îmi pare rău pentru el să-l văd că trece printr-un moment atât de prost.

Nimeni nu ar trebui să treacă prin astfel de momente. Felipe îmi este prieten şi aş fi vrut să nu fie nevoit să treacă prin asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • blescau
    s-a gasit cine sa vb despre asta :))
    pe frunte lui scris mereu nr 2 cat a fost la ferrari
    normal ca a facut niciodata asta pt ca la cat de slab era nu a fost cazul :)
    3 9
  • rayn380
    Bari
    "Când pilotezi vrei să-l învingi pe celălalt, dar nu m-aş simţi bine dacă echipă ar spune să fac ceva şi să câştig. Nu am făcut niciodată asta. De aceea am schimbat echipa şi am mers mai departe. Oamenii de top pot schimba asta şi ar trebui să ai permisiunea de a concura. Dacă nu câştigi campionatul din cauza unui punct, asta este. Iar dacă câştig cu un avans de un punct pentru că ţi l-a dat cineva, care este rostul?"

    Super tare raspunsul lui barichelo, chiar m-a impresionat si sunt perfect de acord cu el.

    @blescau
    La fel ca si Massa-Alonso, nici Barichelo nu a fost cu mult prea jos fata de Schumacher. A avut parte de aceeasi soarta ca multi alti piloti no2 care s-au perindat la Ferrari. Barichelo a castigat tot timpul cand a putut, a facut-o cu Ferrari, a venit la Honda doar cu gandul ca a scapat de rusinea atribuita de propria echipa, cum ca este pilot de valoare inferioara, a castigat ceva curse anul trecut cu Brawn. Tu chiar crezi ca daca Schumacher nu beneficia de o masina si o echipa puternica precum Ferrari, tu chiar crezi ca s-ar fi facut prin ceva remarcat?? Vorba aia: s-ar fi nascut talent si ar fi murit speranta. Zic talent, de cele doua titluri luate la inceputurile carierei cu Benneton!!!
    8 4
  • @rayn380
    de acord, si eu cred ca barrichello are dreptate, dar pe de alta parte schumacher a fost impresionant mai ales la inceputul carierei! in 1993 l-a cam dominat cu un benetton-ford pe ayrton senna cu McLaren-ford iar in 1995 pe hill, cu un benetton mai lent decat williams-ul britanicului! in perioada titlurilor mondiale de la ferrari mergea foarte prudent, nu-si asuma riscuri iar acest lucru afecta spectacolul! si mai ales era plictisitor prin maniera in care castiga parca prea usor...
    5 4
  • iulian
    e
    baichelo daca ar fi fost bun la viata lui ar avea in prezent macar 1 titlu mondial pentru ca a avut materialul necesar cu Ferrari ar trebui sa taca din gura aia spurcata de ratat
    3 8
  • Bari
    Nu are cum sa stie cum e sa fii campion prin ordine de echipa, din moment ce a fost nr. 2 toata viata ca era mai lent decat coechipier. acum vorbeste si el sa se bage in seama sau au interpretat cei din mass-media aiurea ce a scos pe gurita.
    2 3
  • @baronu_albastru;@iulian;@blescau
    1. Intr-adevar Barrichello nu a fost un pilot de valoarea lui Schumacher insa, daca ar fi avut la Ferrari o masina 100% egala cu cea a lui Schumi, o echipa de mecanici / ingineri la fel de buna si nu ar fi existat ordinele de echipa probabil ar fi avut mai multe curse castigate; nu spun ca ar fi castigat un campionat insa mai multe curse, cu siguranta.
    2. Prin comparatie cu Schumacher, vreme de nu mai tin minte cati ani, toata lumea a fost nr. 2 ... nu numai Rubens.
    3. Rubens nu a avut sansa lui Irvine...sansa pe care cel din urma nu a valorificat-o...
    3 1
  • @caius_cosades
    Ai dreptate.
    1 1
  • E o chestie cu 2 taisuri asta cu piotul nr.2.Daca era intradevar foarte bun,ar fi trecut peste aranjamente si s-ar fi evidentiat.Eu cred ca pur si simplu n-a avut noroc in cariera lui.Acum e in echipa cu Nico Hülkenberg si,cel putin din punct de vedere al experientei,ii este superior.De ce nu e el acum no1?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru