Berger îl compară pe Alonso cu Senna şi Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Fostul pilot Gerhard Berger consideră că Fernando Alonso face parte din parte dintr-o clasă selectă de piloţi formată, printre alţii, din Ayrton Senna şi Michael Schumacher.

Cu excepţia lui Michael Schumacher, Fernando Alonso este cel mai titrat pilot care concurează în sezonul 2010 al Formulei 1, având la activ două titluri mondiale cucerite în 2005 şi 2006 cu Renault.

În plus, spaniolul a fost la un pas de trofeu în sezonul 2007 pe vremea când concura pentru McLaren, iar în prezent este lider al clasamentului general cu numai două curse înainte de final. Performanţele obţinute de dublul campion mondial pe parcursul carierei sale îl determină pe fostul pilot Gerhard Berger să-l includă pe Alonso în aceeaşi categorie cu 2 dintre cei mai reprezentaţi piloţi pentru Formula 1, Ayrton Senna şi Michael Schumacher.

"Uneori există aceşti piloţi speciali. Ayrton Senna a fost unul dintre ei, Michael Schumacher a fost altul, iar Fernando Alonso este altul. Aceştia sunt piloţi care pot câştiga titlul mondial fără să deţină cea mai bună maşină", a declarat austriacul pentru postul de televiziune Servus TV.

Berger se referă la faptul că Alonso este aproape de cucerirea celui de-al treilea titlu mondial chiar dacă Ferrari dispune de un monopost mai puţin competitiv decât cel al rivalilor de la Red Bull Racing.

Via | GMM

Comentarii (49)

  • ctlnmihai
    Alonso
    Alonso e un pilot bun dar nu poate fi comparat cu Senna sau Schumacher..problema e că Senna şi Schumacher nici ei n-au câştigat titlurile decât când alergau pe monoposturi performante.. are o similitudine cu Schumi , dar la statut-ul de pilot no.1 la Ferrari.. spre deosebire de Senna însă el l-a avut coechipieri pe Fisichella şi pe Piquet Jr.. sau pe Massa care a fost obligat să-i cedeze cursa mai acum câteva luni...nu mai vb de Piquet care a fost silit să intre în parapet acum 2 ani.. Cât despre victoriile obţinute de Alonso la Renault acum un an sau doi,mare parte s-au datorat unor factori externi ( safety car,condiţii meteo etc)
    20 29
  • ctlnmihai
    Alonso
    spre deosebire de Senna el i-a avut..
    2 21
  • Spartanu
    Alonso
    acuma 2 ani cand a castigat alonso la singapore,da a avut si noroc cu safety caru,dar si era pilotu nr 1 la renault pt ca fisichella si piquet jr nu aveau rezultate bune.la ferrari e considerat pilotu nr 1 pt ca a castigat anu acesta curse.
    18 8
  • Spartanu
    Alonso
    dintre pilotii actuali,alonso e singurul care l-a invins pe schumy dupa 5 ani de dominatie.cred ca si de aceea e comparat cu schumacher.si alonso a inceput la o echipa,nu competitiva si acuma o ajuns la ferrari,care spune ceva.cu senna habar nu am de ce este comparat.
    18 16
  • ctlnmihai
    Spartanu
    L-a învins pe Schumi când Ferrari eraupe o pantă descendentă..Eu aş compara 2 piloţi când aleargă pe acelaşi monopost.. aşa pot spune şi eu că hamilton i-a dat clasă lui Alonso în 2008 ,dar acesta din urmă era deja pe un monopost mai puţin competitiv..
    18 21
  • Alonso
    Parerea mea e ca, dintre pilotii actuali, gumele Michelin l-au invins pe Schumacher in 2005 si 2006 :-D.
    14 13
  • Aonso si Schumacher
    Berger cam are dreptul sa-si dea cu parerea, nu e un nocive intr-ale F1.Eu unul nu as face comparatii.Nu-mi permit.Alonso este un campion(dublu) si are potentialul necesar de a deveni un mare campion.Unul care poate ca la 7 titluri nu va ajunge dar 3-4 va avea in cariera sa.
    15 12
  • Nu prea inteleg scuza asta cu cauciucurile.Nu s-a inteles cu Michelin, acum nu se intelege cu Bridgestone..pai ceilalti piloti de ce se inteleg cu orice tip de pneu.Hai sa gasim alte scuze.Renault n-a fost singura cu Michelin.
    12 12
  • @Mihai
    Te-ai trezit tu din nou povestind bai Mihai, da mai, tu le stii pe toate, Berger habar n-are. Parerea ta despre Alonso ca pilot si mai ales ca om nu intereseaza pe nimeni, atat pe fanii spaniolului cat si pe ceilalti. Atata timp cat tu nu ai pareri obiective lasa-ne. Lasa-i pe altii care trateaza echidistant si-i apreciaza din punct d evedere profesional pe acesti oameni.
    9 11
  • Berger
    erata
    Alonso este campionul circumstantelor. Castiga atunci cand beneficiaza de ghinionul altora. Sa pastram proportiile. Schumacher si Senna castigau in cu totul alte conditii (cand toata concurenta era pe pista pana la final si uneori cu galop de sanatate). Iar faptul ca un debutant F1 l-a batut atat de rau pe un Alonso in plina forma spune multe ..... Nu incepeti cu scuza penibila cum ca Alonso a fost defavorizat la McLaren in 2007. Nu a vrut echipa sa-l favorizeze in calitate de proaspat campion. Deci e o mare diferenta ......
    15 17
  • @ctlnmihai
    Eu zic ca lui Alonso ii da clasa si Doru. Nu vrei sa incerci si tu? S-ar putea sa-ti iasa! Mult succes!!!!
    14 1
  • Rubbish
    Hamilton n-a dat dat "clasa" nimanui.Au terminat la egalitate de puncte aceleasi nr de victorii iar Hammy a fost un fel de Vettel la Mclaren, luat in brate de echipa cu fulgi cu tot.Daca erau tratati egal Alonso ajungea campion mondial in 2007.Vreau sa-l vad pe Ham la alta echipa sa vad ce branza face.
    19 2
  • F1-zone
    Opinie avizata
    Ia te uite cati "bergeri" sunt pe-aici:).Da, Berger este obiectiv.Si nu e singurul din F1 care are opinia asta.Sigur, fanii meclarenilor au alta parere, una foarte apasata si adresata.Dar cui ii pasa oare..
    13 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Berger are de partea lui... experienta in Formula 1 si faptul ca pana anul trecut era actionar al echipei Torro Rosso, in acest fel participand la toate cursele sezonului. El cred ca Alonso, Schumacher si Senna sunt niste piloti speciali. Treaba lui. Este cam greu sa pui in balanta parerile unor persoane care stau in spatele televizorului, fara macar sa vada o cursa ca anumiti useri, si parerile unor persoane care au pilotat, condus si detinut echipe in Formula 1.

    Idea de baza este ca daca o persoana spune si repeta o fraza de n+1 ori sigur ajunge sa o creada chiar daca intial nu dadea doi bani pe ea.

    Pana la urma nu conteaza cine isi da cu parerea, dar comunitatea de pe acest site s-ar bucura daca acele pareri ar avea macar o treaba cu obiectul acestui site.
    8 1
  • bai Tuzik, de cind te uiti la f1!?
    probabil nu stii de problema Bridgest-Micheline, pe timpul cind concurau impreuna. N-am de gind sa-ti zic cea fost, iar daca tu nu stii, nu comenta prostii!
    8 5
  • ctlnmihai
    dmd
    faptul că ţi-am răspuns duminică nu înseamnă că trebuie să-ţi răspund şi de-acum încolo..deci dacă nu vrei să vorbeşti ca ..... încetează te rog eu:)
    1 14
  • ctlnmihai
    Calin
    La fel nici tu nu trebuie să comentezi la alte echipe sau piloţi..Nu sunt Berger dar pot spune că a greşit ceva în afirmaţia de mai sus..Niciun pilot din cei enumeraţi mai sus n-au câştigat titluri când aualergat pe monoposturi mai puţin competitive ..Senna la ,Lotus ,Schumacher la Ferrari în 1996 şi Alonso la Minardi..Curse da au câştigat,titluri ba..Cât despre opiniile mele mi le voi exprima în continuare numai ca să-ţi fac în ciuda ta..
    2 14
  • alonso
    eu nu prea comentez.citesc articolul si apoi comentariile.fiecare are dreptul la o parere,insa mi se pare mizerabil sa numesti plangacios,josnic si mai stiu eu cum un anumit pilot doar pt.ca nu iti place tie.alonso si-a dovedit talentul si valoarea si nu o data.cand unul dintre noi v-a pilota un monopost intr-o cursa de la inceput pana la sfarsit,poate va avea dreptul sa spuna ceva despre un pilot pt.ca berger a facut acest lucru si probabil parerea lui are o baza reala.bafta tuturor pilotilor.bafta alonso.o zi buna tuturor.
    12 4
  • Spartanu
    ctlnmihai
    alonso in 2008 nu avea monopost competitiv dar nici hamilton nu merita sa castige titlul mondial.de ce hamilton in 2008 nu o terminat pe podium?o castigat massa ultima etapa,dar o si pierdut titlul pt ca hamilton o avea nevoie sau depindea de o pozitie care sa-l faca campion mondial.daca nu la-r fi lasat un pilot sa-l depaseasca nu ar fi castigat titlul.repet,alonso o fost defavorizat in 2007 pt ca mclaren si hamilton erau britanici.daca nu ma insel alonso,care era campionu en-titre o primit ordine de la echipa sa-i tina spatele lui hamilton,care era debutant.si chiar asa hamilton la alta echipa,cu alt monopost ce ar face?
    9 2
  • Spartanu
    F1
    asa este.nici unul dintre noi,care comentam articolele nu am fi in stare sa pilotam sau sa testam un monopost pana la final.daca am apuca finalu....ne-am face praf cu tot cu monopost.normal nu ar trebui sa-i criticam pe piloti care au experienta,dar pe hamilton de cand a fost favorizat de mclaren nu il suport.este singurul pilot care nu imi place.
    12 2
  • @ctlnmihai
    Si pe tine te roaga alti useri sa nu mai vorbesti si?...O faci? Nu! Poti opri vantul, apa sau gurile oamenilor? Asa ca fiecare e liber sa voarbeasca cat vrea..
    9 1
  • ctlnmihai
    Spartanu
    şi Massa s-a lăsat depăşit de Alonso la Hockenheim..În 2008 Alonso fiind întrebat dacă îl sprijină pe Massa a spus că da..că n-a reuşit e altă problemă ..Alonso fiind la o echipă adversă....deci titlul în 2008 a fost mai mult decât meritat..A fost câştigat împotriva lui Massa şi împotriva lui Mosley..Hamy a avut cele mai multe penalizări atunci, în timp ce Massa a primit cadou victoria de la Spa,şi alte favoruri...
    1 16
  • ctlnmihai
    iulian
    * I'm stupid and aggressive
    1 7
  • ctlnmihai
    Spartanu
    fiecare pilot depinde de monopost..toţi piloţii mari când n-au alergat pe monoposturi.mai puţin performante n-au reuşit mare lucru..că s-a numit Prost ,Senna etc..
    3 10
  • iulian
    ctlnmihai
    esti destul de dus baietas esti cu mii de ani in spatye cu gandirea si cu bunul simt ar trebui sa te invate mamica acum sau tot pastor esti ????????
    10 2
  • ctlnmihai
    iulian
    nu mor câinii când vor .....
    3 9
  • Tifosi
    "Our only aim is to be ahead of everyone, otherwise we wouldn't be Ferrari." - Fernando Alonso
    P1 & GRANDE 1,
    FORZA Prancing Horse.
    FORZA Fernando Alonso.
    FORZA Felipe Massa.
    FORZA Maranello.
    12 4
  • Spartanu
    ctlnmihai
    sa stii ca orice comentariu la adresa mea sau la adresa altora,tot la negativ te votez.banuiesc ca la negativ ai cele mai multe voturi.succes in continuare.
    8 3
  • @ctlnmihai
    Iti dau un sfat sincer: Mai bine te-ai retrage de pe acest site sau ti-ai schimba atitudinea. Deja totul devine penibil. In loc sa discutam de F1 ne certam si ne jignim intre noi. Pacat...
    8 3
  • Spartanu
    ALL
    sunt totusi comentarii de ale mele care nu o avut legatura cu formula 1,pt ca m-am si certat cu mihai ala.sunteti de acord sa mai postez pe acest site?
    7 1
  • Corect Berger
    Asa este.Alonso este comparabil cu Senna si cu Schumacher.Sunt in aceeasi categorie.Superpiloti.
    9 8
  • fan rosu
    @ctlnmihai
    Nu va mai puneti cu moldoveanu, el provoaca si e posibil ca tot el sa-si raspunda numai ca sa va compromita.Ce altceva sa mai faca.Cea mai buna solutie e sa-l ignorati.Voturi 0!Sa-si dea singur.Nici macar nu-i mai cititi commenturile.E cel mai bun lucru.La un moment dat se va satura sa se tot repete.De fapt nici nu conteaza.Eu nu-i mai citesc demult textele.
    8 2
  • ctlnmihai
    fan rosu
    eu cred că nu vor înceta să-mi acorde voturi negative..cât despre faptul că eu provoc şi pe urmă îmi răspund şi singur este cea mai tare perlă.. apropo am bunul simţ şi comentez logat totuşi... oricum cred c-ai citit foarte mult despre provocări şi provocatori...
    2 8
  • fan rosu
    moldovene
    Bun simt nu ai.Eu nu-ti dau voturi de nici o culoare, moldovene si nici nu ma pricep la ce spui tu.Dar vad ca tu te pricepi.
    4 2
  • ctlnmihai
    fan rosu
    eşti băiat inteligent dacă nu dai.. da eşti sigur că sunt moldovean??
    3 6
  • fan rosu
    ctlnmihai
    dupa accent si calibru
    5 1
  • fernando is faster then you
    Dabal vord ceampion.Fiucer tripal !!!asta e fernandooo.......O GLUMA.
    3 3
  • than
    .............
    0 1
  • marius_kji
    o glumita rasuflata e postul tau.Dar ne place.Mai da-ne din putul gandirii tale statute!
    2 2
  • heheheheheh
    mda, putini pe-aici par sa-si aduca aminte ce insemna tandemul Renault -Michelin,si cum primii 6-8 clasati in fiecare cursa erau incaltati cu M si doar 1-2 dintre ei cu B.
    2 ani -2 campionate pentru Alonso. Bridgestone n-a mai putut tine pasul cu Michelin, motiv pentru care FIA a decis sa aduca un singur producator de gume in F1. Era absolut stupid ca titlul mondial la piloti/constructori sa fie decis de gume.
    Alonso n-a dovedit mai nimic dupa acele 2 campionate castigate. A gresit mult, a ratat mult, a fost implicat in tot felul de scandaluri (Vezi malaezia).
    Anul asta e primul an in care Alonso a aratat ca s-a maturizat. Nu stiu daca va castiga sau nu campionatul si sincer nu-mi pasa. Dar e total alt driver fata de Alonso din 2005-2006. Stie si intelege mult mai multe lucruri si l-a batut practic pe Massa cu masina lui. Da, i-a fost luata o victorie lui Massa, Massa poa' sa si-o bage unde nu-i bronzat, ca oricum nu-l ajuta la nimic. In schimb pentru Alonso, alea 5 puncte pot face o mare diferenta la cum se joaca titlul la piloti anul asta.
    Nimeni nu da o ceapa degerata pe titlul constructorilor. Daca n-ai titlul pilotilor, titlul la constructori e consolarea loserilor.
    5 2
  • @ursu
    E exact ce am sustinut mai sus 'ursule'. Titlurile castigate de Alonso in 2005-2006 au fost doar de conjunctura iar Schumacher nu a fost invins de Alonso ci de cauciucuri. Alonso a fost atunci un fel de Button al anului 2009 - s-a aflat la locul potrivit in momentul potrivit. Faptul ca McLaren, mai precis Raikkonen nu a luat titlul in acei ani s-a datorat in mare parte fiabilitatii masinii McLaren. Ferrari cu Bridgestone nici macar nu a contat. In 2007 Alonso a luat bataie de la un incepator. Atunci McLaren au pierdut campionatul la piloti pe mana lor, la fel cum e foarte posibil sa-l piarda anul acesta Red Bull.

    Massa a avut sansa lui in 2008 atunci cand echipa l-a favorizat vizibil si au pierdut un campion. Daca in 2008 Ferrari faceau ce fac acum cu Alonso, Raikkonen avea 2 titluri la piloti. Acum Massa a ajuns exact pe pozitia lui Barichello in era Ferrari.
    2 2
  • senna, schumacher si alonso
    Cateva remarci:atat Senna cat si Schumi au luat titlul fara a avea cea mai rapida masina(Senna in 1991, Schumi in 94-95, si 2000, poate chiar 2003).
    La bordul unor masini inferioare, uneori chiar modeste, cei doi au obtinut victorii uluitoare(Estoril 1985, Monaco1992, Donnington 1993 pt Senna, Spa 1995, Nurburgring1995, Barcelona 1996, Monaco 1997, Hungaroring 1998 s.a.m.d. pt Schumacher), ceea ce nu se poate spune despre Alonso.Poate in viitor se va apropia de statutul celor doi, dar in momentul actual comparatia e nepotrivita...
    3 2
  • nimeni
    Adevarul doare.
    0 0
  • mini marmota
    Gandire de...
    0 0
  • Mihai
    OK, fa-mi in ciuda cat vrei. Eu iau in considerare doar parerile obiective iar atat timp cat tu nu le ai si nu le vei avea vreodata o sa-ti mai raspund, depinde de marimea enormitatii pe care o scoti. Eu o sa-ti fac in ciuda la final, in 14 noiembrie. dar mai ai o sansa, sa comentezi obiectiv, macar dupa ultima cursa, acest sezon, hai ca poti, cunostinte ai.
    0 0
  • Bernd
    Bernd, corecta precizarea ta, e o parere, depinde f mult din ce punct de vedere privesti aceste comparatii. Spre ex despre Shumi f multi au pareri pro si contra chiar pertinente, cu un singur lucru toata lumea trebuie sa fie de acord ca a fost un pilot extraordinar. La fel se poate spune si despre Senna, Prost, Alono s.a. Atat timp cat nu-i putem pune impreuna pe pista putem avea doar aceste pareri, asa ca n-as critica pe nimeni cu atat mai mult pe fostii piloti. Ce sa zicem de Berni care le comite la greu...
    Dupa parerea mea Alonso trebuia sa ramana si sa se bata cu Hamilton, sa-i arate ca e mai bun dar ca nu e pilot n-as putea spune, eu zic ca s-a mai maturizat de atunci si o dovedeste comportamentul lui in primul rand mental de pe finalul sezonului cee ce, sa recunoastem la Hamilton i-a lipsit. Imi doresc un final palpitant, provocator cu depasiri si imprevizibil.
    1 0
  • =)) Cum sa afirmi ca Alonso a castigat 2 titluri mondiale datorita SC, conditii meteo, factori externi... Castiga o cursa, doua... dar nu doua campionate=)) Doamne... Invidia asta unde te duce.
    @ctln Mai respira, zau... se sparge ceva in tine. Apropo, aduti aminte la ce echipa a castigat Schumacher primul titlu. Aduti aminte cand si-a revenit Renault. Oare era o forta inainte sa vina Alonso sau dupa ce a venit? Oare Ferrari anul trecut castiga curse fara Alonso sau anul asta, cu Alonso in echipa?
    Chiar daca a avut o masina buna, Alonso a reusit sa o dezvolte si s-o seteze astfel incat sa dea randament maxim!
    3 0
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    dupa cinci ani de dominatie,de ce nu l-a invins pe schumy raikkonen,massa sau alt pilot?un piloti trebuia sa-l "detroneze" pe "regele" formulei 1si acela o fost alonso,ca o fost bun si o avut si masina competitiva.
    3 2
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    un pilot...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru