Biachi: "Sunt pregătit pentru F1, visez să concurez pentru Ferrari"

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jules Bianchi, pilotul de rezervă al Force India şi membru în Academia de Piloţi Ferrari, susţine că este pregătit să concureze în Formula 1, iar visul său este să ajungă la Scuderia.

Force India a anunţat marţi că Jules Bianchi va avea oportunitatea să participe în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite.

Francezul are deja experienţă la volanul unui monopost după ce a impresionat în sesiunea de teste de la Abu Dhabi şi în alte sesiuni de antrenamente, pe lângă rolul de membru în Academia de Piloţi Ferrari. Acum, el se consideră pregătit să devină pilot regulat în Marele Circ şi speră să găsească o echipă pentru anul viitor.

"Am învăţat multe din acest rol şi din participarea în prima sesiune de antrenamente. Chiar dacă am mai pilotat şi în testele de la Abu Dhabi şi Jerez, nu este ca şi cum aş fi pilotat într-un weekend de cursă, pentru că presiunea este mult mai mare. Simt că am crescut mult şi acum sunt pregătit să fiu pilot de Formula 1. Sper să găsesc un loc pentru anul viitor, pentru că acesta este visul meu. Visul meu este să pilotez într-o zi pentru Ferrari", a declarat el.

Urmareste Automarket
Bianchi este unul dintre potenţialii înlocuitori ai lui Nico Hulkenberg la Force India în sezonul următor, însă Adrian Sutil este creditat cu cele mai mari şanse pentru acest post.

Marele Premiu al Statelor Unite ar fi putut marca prezenţa americanului Alexander Rossi pe circuit în faţa propriilor suporteri în prima sesiune de antrenamente libere, însă pilotul de rezervă al echipei Caterham nu va avea această oportunitate.

Echipa a decis că titularii Heikki Kovalainen şi Vitaly Petrov au nevoie de sesiune pentru a se familiariza cu circuitul.

"Ca pilot de teste al echipei, ştiu că cel mai important lucru este că Austin este un circuit nou, iar piloţii titulari au nevoie de cât mai mult timp posibil pentru a se pregăti pentru calificări şi cursă", a explicat el.

Via Ferrari, Caterham

Comentarii (1)

  • Daca e pilot in academia Ferrari e logic care e visul lui. Doar nu o sa spuna ca visul lui e sa conduca ... un RBR :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru