BMW nu a reusit sa gaseasca cumparator pentru echipa

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.08.2009
BMW-Sauber a confirmat joi ca nu a reusit inca sa gaseasca un cumparator pentru echipa, insa spera ca soarta team-ului elvetian sa fie clarificata in timp util.

Viitorul echipei BMW-Sauber in Formula 1 ramane in continuare incert, dupa ce constructorul BMW a anuntat in aceasta dimineata ca primele tentative de a vinde team-ul au esuat.

Incercarile germanilor de a asigura viitorul echipei s-au desfasurat pe parcursul unei intregi saptamani, insa Mario Theissen, seful departamentului de motorsport, sustine ca timpul avut la dispozitie a fost prea scurt.

"De la anuntul din 29 iulie legat de realinierea strategiei, am facut tot ce ne-a stat in putere pentru a ajunge la un acord rapid in privinta vanzarii echipei cu sediul la Hinwil. Regretabil, in ciuda tuturor eforturilor noastre, aceasta actiune nu a avut succes. Intervalul scurt de timp nu ne-a permis noua si potentialilor investori sa ajungem la o solutie pentru o tranzactie atat de complexa. Acest lucru inseamna ca echipa nu poate semna in acest moment Acordul Concorde", a declarat germanul in cadrul unui comunicat de presa al echipei BMW-Sauber.

Cu toate acestea, Theissen si-a exprimat speranta ca BMW va reusi sa vanda echipa in timp util pentru sezonul 2010, un rol cheie in acest sens urmand sa il joace fostul proprietar Peter Sauber, care detine in prezent 20% din actiunile echipei.

"Obiectivul este ca in urmatoarele saptamani sa gasim impreuna cu Peter Sauber o solutie cu un potential investor", a mai precizat el.

Presa internationala a speculat pe parcursul ultimelor zile ca fostul campion mondial Nelson Piquet este interesat de echipa, insa brazilianul a negat acest lucru in presa elvetiana. In plus, Dietrich Mateschitz, mogulul Red Bull, a negat orice interes pentru echipa, dupa ce presa speculase ca austriacul ar putea utiliza tehnologia BMW-Sauber pentru a spori performantele Scuderiei Toro Rosso.

BMW si-a anuntat in mod oficial retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon, motivand decizia printr-o schimbare majora de strategie la nivelul competitiilor din sporturile cu motor.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (1)

  • nemtii sunt nemti
    BMW a taiat in carne vie sanctionand lipsa de eficacitate a echipei si, probabil, lipsa unei perspective bune in 2010. S-au ars si si-au dat seama ca in loc sa le aduca prestigiu, echipa de formula 1 ii face de ras.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru