BMW-Sauber ar putea utiliza motoare Ferrari in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Peter Sauber este aproape de rascumpararea echipei sale de Formula 1 de la BMW, care ar urma sa utilizeze motoare Ferrari in 2010 si sa fie sponsorizata de grupul petrolier Petronas.

Oficialii BMW au dezvaluit vineri ca poarta negocieri cu mai multe parti interesate de achizitionarea echipei, refuzand insa sa nominalizeze companiile implicate in acest proces.

Cu toate acestea, informatiile au continuat sa soseasca pe cale neoficiala de la fabrica echipei cu sediul la Hinwil si sunt favorabile continuarii activitatii si in sezonul urmator.

Potrivit speculatiilor, Peter Sauber este in ultimul stadiu al negocierilor pentru preluarea echipei de la BMW, iar elvetianul a ajuns deja la un acord ferm cu Ferrari pentru furnizarea motoarelor pentru sezonul 2010. In plus, echipa urmeaza sa fie sponsorizata de grupul malaezian Petronas, actualul partner strategic al celor de la BMW-Sauber.

Singurul impediment care pare sa stea in acest moment in calea perfectionarii tranzactiei este suma ceruta de BMW pentru echipa, estimata la aproximativ 90 de milioane de dolari. In cazul in care nu va gasi un cumparator, BMW pare decisa sa transforme fabrica de la Hinwil intr-un centru de cercetare si dezvoltare pentru modele constructorului german din gama ecologica.

Via | Joe Saward

Comentarii (2)

  • :))
    BMW Ferrari =))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW - Ferrari
    Sauber a fost din 97 sau 98 numita Petronas pentru ca motoarele Ferrari erau renumite Petronas, tocmai din cauza sponsorului :) Deci o sa redenumita echipa 1 an BWM-Petronas dupa care o sa revina la Sauber Petronas.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru