BMW-Sauber confirma interesul investitorilor pentru echipa

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Mario Theissen a confirmat ca BMW-Sauber negociaza vanzarea echipei cu mai multi investitori si nu exclude posibilitatea de a prelua conducerea viitorului team.

Viitorul echipei BMW-Sauber este departe de a fi clarificat, constructorul german incercand in continuare sa gaseasca un potential cumparator.

Mario Theissen, directorul deppartamentului de dezvoltare al constructorului BMW, a dezvaluit in mod public ca poarta negocieri cu cativa investitori strategici, insa a evitat sa nominalizeze companiile interesate sa intre in Formula 1.

"Nu este usor, dar exista oportunitati. Exista investitori interesati, aparent pe o plaja larga de la o simpla intrebare la un concept cu un plan de business profund. In prezent evaluam aceste oferte, dar nu va pot spune nimic despre negocieri", a declarat oficialul echipei germane.

Theissen este ajutat in misiunea sa chiar de Peter Sauber, fostul proprietar al echipei cu sediul la Hinwil si cel care nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu BMW pentru transferul echipei din motive financiare.

In cazul in care va reusi sa vanda echipa, Theissen va analiza posibilitatea de a parasi compania BMW pentru a ramane implicat in Formula 1 alaturi de noul team care se va forma pe scheletul celor de la BMW-Sauber. "Acest subiect este deschis, dar nu ma gandesc la el.

Prima prioritate este sa asigur viitorul echipei in actualul meu rol. Dupa finalul sezonului putem vedea ce se va intampla cu mine", a adaugat el.

BMW a refuzat sa anunte in mod oficial motivele pentru care a decis sa se retraga din Formula 1 la finalul acestui sezon, insa Theissen a dezvaluit ca principalul motiv a fost legat de obligativitatea de a concura in Formula 1 pana in sezonul 2012 prin semnarea noului Acord Concorde. "Asa ceva nu se intampla de pe o zi pe alta. Este o problema pe termen lung. Si aparent au fost alte evenimente care au condus la aceasta decizie, cum ar fi obligarea de a semna Acordului Concorde pentru trei ani", a explicat oficialul echipei germane.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru