BMW va modifica sistemul KERS pentru Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.05.2009
Mario Theissen a anuntat ca BMW-Sauber va utiliza un sistem KERS modificat in Marele Premiu al Turciei din luna iunie, pe langa o prima versiune a dublului-deflector.

BMW-Sauber a renuntat la utilizarea sistemului KERS in Marele Premiu al Spaniei, preferand sa se concentreze exclusiv pe noul pachet aerodinamic.

Echipa nu va folosi noua tehnologie nici in Marele Premiu al statului Monaco de la finalul acestei luni, intrucat circuitul nu se preteaza pentru un astfel de sistem.

Totusi, Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, a dezvaluit ca echipa va implementa un nou sistem KERS la Marele Premiu al Turciei din 7 iunie. "Pentru a ne concentra pe noul pachet aerodinamic am mers in Spania fara KERS. Obiectivul nostru este sa folosim atat un sistem KERS modificat cat si un dublu-deflector la Istanbul, pe langa alte dezvoltari programate pentru 2009", a declarat oficialul german.

Desi BMW-Sauber nu a obtinut decat doua puncte in Spania, Theissen este incantat de performantele monoppstului F1.09 si sustine ca echipa a facut pasi mari inainte. "Exista un lucru cert: modificarile au imbunatatit monopostul BMW-Sauber F1.09. Am facut un mare pas inainte.

Doua puncte pentru locul 7 al lui Nick Heidfeld nu reprezinta foarte mult, dar demonstreaza performanta imbunatatita a masinii noastre".

Theissen a explicat din nou ca principalul motiv pentru care echipa a avut rezultate modeste in primele patru curse se leaga de decizia de a introduce toate update-urile la Marele Premiu al Spaniei, in timp ce rivalii au venit cu imbunatatiri la fiecare cursa.

"In timp ce celelalte echipe au facut pana acum mai multe schimbari minore pe parcursul curselor de peste Ocean, noi ne-am concentrat pe un pachet major. Nasul masinii, placile laterale si aripa spate a monopostului sunt noi. De asemenea, am dezvoltat si aripa fata, motorul si deflectorul", a mai precizat Theissen.

Via | Crash.net

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru