Brawn GP a avut un profit de 118 milioane de euro în 2009

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
Brawn GP obţinut un profit de 118 milioane de euro în 2009 datorită câştigării titlului mondial şi a plătit dividende de 24 milioane de euro pentru Ross Brawn şi managerii echipei.

Mercedes-Benz Grand Prix Ltd, compania care deţine în prezent echipa de Formula 1 Mercedes GP,  a publicat marţi datele financiare complete aferente anului 2009, referitoare la situaţia economică a echipei în sezonul în care s-a numit Brawn GP.

Deşi a fost la un pas să nu ia startul în sezonul precedent din cauza dificultăţilor financiare, Brawn GP a reuşit să încheie anul cu un profit de 118 milioane de euro, generat în primul rând de banii proveniţi din drepturile de comercializare ale Formulei 1 aferenţi titlului mondial cucerit la constructori.

Din această sumă, 24 de milioane de euro au fost plătite sub formă de dividende managerilor care au preluat controlul echipei de la constructorul Honda, printre ei numărându-se şi Ross Brawn (şeful Mercedes GP) şi Nick Fry (CEO-ul Mercedes GP). În plus, aceştia au încasat alte 8.4 milioane de euro sub formă de salarii aferente anului 2009. De asemenea, veniturile anuale ale echipei s-au ridicat la 281 de milioane de euro, potrivit datelor financiare furnizate de companie.

Totuşi, dificultăţile financiare prin care a trecut echipa în luna martie a anului trecut sunt evidenţiate de un împrumut de 3.5 milioane de euro acordat de echipa de manageri condusă de Ross Brawn cu scopul de a putea lua startul în sezonul 2009.

Banii au fost returnaţi ulterior de echipă pe parcursul anului din veniturile realizate.

Mercedes-Benz şi fondul arab de investiţii Aabar Investments, care deţine 9% din acţiunile Daimler AG, au cumpărat echipa Brawn GP în luna noiembrie a anului trecut pentru o sumă estimată la aproximativ 130 de milioane de euro.

Via | Bloomberg

Comentarii (2)

  • salut
    cred ca a fost una dintre cele mai profitabile afaceri pe parcursul anului trecut!!
    8 0
  • cea mai
    Eu cred ca a fost cea mai profitabila afacere de anul trecut
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru