Brawn: "Titlurile cu Brawn GP din 2009, cea mai mare performanţă din carieră"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn consideră că titlurile mondiale cucerite pentru Brawn GP în 2009 au o importanţă mai mare decât cele 11 trofee obţinute pentru Ferrari.

Esential 2009 este sezonul in care Ross Brawn a castigat ambele titluri cu propria sa echipa
Ross Brawn şi-a câştigat reputaţia pentru cele cinci titluri mondiale la piloţi şi cele şase titluri mondiale la constructori pe vremea când lucra pentru Scuderia Ferrari, însă britanicul afirmă că din punctul său de vedere a obţinut cea mai mare performanţă în 2009.

În acel sezon, Brawn a cucerit ambele titluri mondiale cu Brawn GP, echipă pe care a cumpărat-o de la Honda cu numai câteva luni înainte după ce constructorul japonez s-a retras din competiţie. Britanicul afirmă că modul în care a câştigat acele trofee într-un timp atât de scurt şi într-un mediu plin de tensiune face ca performanţa să fie peste cele obţinute alături de Ferrari.

"Am obţinut cele mai mari performanţe în acea perioadă scurtă şi intensă. La Ferrari am avut nevoie de trei ani pentru a ajunge acolo unde voiam, aşa că a fost ceva diferit.

Sezonul 2009 va fi întotdeauna cu mine, în special cu oamenii cu care am fost atunci şi datorită modului în care echipa a fost împreună ca grup."

Am obţinut cele mai mari performanţe în acea perioadă scurtă şi intensă.

Ross Brawn
Sef Ferrari
"A fost o perioadă magică datorită traumelor de la sfârşitul lui 2008 şi a fost dificil să concediem oameni. Unele experienţe au fost noi pentru mine şi traumatice pentru întreaga echipă. Să câştigăm două titluri mondiale a fost senzaţional şi ceva ce nu voi uita niciodată", a declarat el pentru jurnalistul britanic James Allen.

În plus, Brawn a admis că a fost circumspect cu privire la şansele de a salva echipa după retragerea neaşteptată a celor de la Honda din Formula 1.

"Când ne-am uitat la cifre şi la înţelegerea pe care am negociat-o cu Honda, a fost ca o extindere de 18 luni până la închidere. Existau suficiente fonduri pentru un an şi cea mai mare parte a celui de-al doilea an dacă era nevoie.

În cele din urmă a fost o bucurie că lucrurile s-au rezolvat", a adăugat el.

Echipa a fost salvată după ce Mercedes a cumpărat Brawn GP înaintea sezonului 2010.

Via James Allen

Comentarii (10)

  • Bravo Ross Brawn echipa Mercedes este o echipa de suflet si sunt sigur ca in timpul apropiat va fi si campioana, dar totusi emai bine ca Ross Brawn sasi pastreze functia pe care o detine.
    7 6
  • eu am inteles ca Brawn si Jenson Button s-au cam certat la sfarsitul lui 2009. Are cineva detalii exacte daca s-a intamplat si de ce?
    2 2
  • @Daniel Popescu

    a-ti putea sa faceti si voi o evaluare mid-season ca si cel de mai jos
    si timpii morti se pot folosi la ceva ...

    http://www1.skysports.com/formula-1/news/22058/8851693/the-2013-formula-1-drivers-half-term-report
    3 2
  • Deja ai citit acolo, de ce ar mai trebui postat si aici. Doar pentru traducere?
    0 2
  • Daca taceai....
    1 0
  • Alte stiri nu mai sunt?
    1 0
  • @ gigi, uite aici stiri http://www.motorsport.com/f1/news/features/
    :)
    2 0
  • e pauza de vara momemtul brafelor/zvonurilor si voi nu editati nimic?
    3 0
  • ... dc sunteti in concediu zice-ti ...
    sa nu mai intram degeaba pe site ...

    despre cursa din Belgia o sa scrieti ceva??? :))))
    3 1
  • *ziceti-ne

    sorry ...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru