Brawn şi Domenicali, incluşi în comisia care va investiga accidentul lui Bianchi

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn, Stefano Domenicali şi Emerson Fittipaldi sunt cele mai sonore nume care au fost incluse în comisia care va investiga accidentul lui Jules Bianchi. Rezultatele sunt aşteptate în 3 decembrie.

Esential 10 este numarul total de persoane care vor investiga accidentul suferit de Jules Bianchi
3 decembrie este data la care vor fi facute publice rezultatele anchetei
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat luni seară crearea unei comisii care va investiga accidentul suferit de Jules Bianchi în Marele Premiu al Japoniei.

Scopul este de a evidenţia cauzele exacte ale accidentului pentru ca forul mondial să poată ulterior să introducă măsuri suplimentare de siguranţă în timpul curselor de Formula 1.

"Grupul va analiza accidentul pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmplat şi va propune noi măsuri pentru siguranţa pe circuite, iar recomandările vor fi făcute preşedintelui FIA", precizează forul mondial într-un comunicat de presă.

Comisia care va investiga accidentul îl are la conducere ca preşedinte pe Peter Wright, care este şi preşedintele Comisiei de Siguranţă.

Cele mai sonore nume din rândul membrilor sunt Ross Brawn, fostul şef al echipei Mercedes, Stefano Domenicali, fostul şef al Scuderiei Ferrari, şi triplul campion mondial Emerson Fittipaldi.

De asemenea, în comisie au fost incluşi şi Alex Wurz (preşedintele GPDA), Gerard Saillant (preşedintele Institutului FIA), Eduardo de Freitas (directorul de curse din Campionatul Mondial de Anduranţă), Gerd Ennser (reprezentantul şefilor comisarilor de cursă), Roger Peart (preşedintele Comisiei pentru Circuite) şi avocatul Antonio Rigozzi.

Comisia va prezenta rezultatele investigaţiei în 3 decembrie, cu ocazia reunirii Consiliului Mondial al FIA.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru