Briatore: "Webber trebuie să plece de la Red Bull"

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Flavio Briatore crede că Mark Webber trebuie să plece de la Red Bull în 2014 şi îl acuză de slăbiciune pe şeful Christian Horner pentru că nu a fost capabil să gestioneze conflictul de la Sepang.

Flavio Briatore consideră că gestul lui Sebastian Vettel de a ignora ordinele echipei şi de a câştiga Marele Premiu al Malaysiei în defavoarea coechipierului Mark Webber reprezintă un ultim semnal că cei doi piloţi nu mai pot continua colaborarea şi anul viitor.

Fostul şef al echipelor Benetton şi Renault, care în trecut a fost managerul lui Webber, a exclus varianta ca cei doi să se ajute reciproc, lucru de care Ferrari ar putea profita pentru a-şi adjudeca titlurile mondiale.

"Cred că nu mai există nicio relaţie. Era oricum una formală încă de anul trecut. Acum Vettel spune că îl va ajuta pe Webber, dar Webber nu are nevoie de ajutor. Ar fi trebuit să câştige cursa şi este posibil ca Vettel să câştige toate cursele rămase. Nu cred că relaţia poate fi remediată. Sunt piloţi profesionişti şi vor câştiga curse, dar este de necrezut că Webber îl va ajuta pe Vettel în viitor şi nu cred că Vettel îl va ajuta pe Webber. Sunt doi inamici într-o singură echipă şi sper ca asta să avantajeze Ferrari", a declarat el pentru postul de radio RAI Radio.

Urmareste Automarket
Briatore îl acuză în mod direct pe şeful Christian Horner, despre care afirmă că nu este suficient de autoritar pentru a controla piloţii, şi crede că o altă problemă este prezenţa în paddock a lui Helmut Marko, mâna dreaptă a proprietarului Dietrich Mateschitz.

"Monopostul este competitiv şi piloţii vor să rămână acolo, dar Sepang a fost dovada că nimeni nu conduce echipa.

Vettel este şeful. Nu poţi avea un manager care să şi piloteze. Dacă era un manager cu autoritate, Horner le-ar fi cerut să schimbe din nou poziţiile. Problema este că acolo există doi oameni cu idei diferite în pitwall, cu Marko în spatele lor care vorbeşte cu Mateschitz, aşa că înţelegeţi că toţi sunt speriaţi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • C-am asa-i
    24 17
  • @Sadox "C-am"???? Serios?
    23 13
  • BALATESCU
    ASTA ESTE ULTIMUL SEZON PENTRU WEBBER LA RED BULL O SA FIE FOARTE RAU IN CURSE CU VETEL !!! IN MALAYSIA WEBER PUTEA DE DOUA ORI SA-L FACA GAME OVER !!! CRED CA ACUM II PARE RAU CA NA FACUTO !!!
    18 15
  • andrey_1293
    Din acest moment, cursele ramase pana la finalul sezonului vor fi groaznice pentru Red Bull ca si echipa. Pilotii cu siguranta ca se vor vana intre ei iar asta va fi extrem de daunator pentru echipa. Din punctul nostru de vedere insa, este super. De fiecare data cand vor fi unul in spatele celuilalt, vom avea conflicte, vor incerca sa se incurce unul pe altul si cred ca va fi frumos. Nu sunt fan Ferrari dar ar fi cazul ca sa ia si alte echipe titlul la constructori, dupa parerea mea ei ar fi cei mai potriviti iar cu situatia actuala cred ca ar avea o sansa. La piloti insa e mai greu. Pe Vettel il vad in continuare favorit, mai ales ca este numarul 1 in echipa si va beneficia ca pana acum de protectie si intaietate iar echipa are resursele necesare sa ii ofere o masina excelenta si anul acesta.
    2 2
  • Un manager cu autoritate ii ordona lui Webber sa intre in parapet. Asa cum a facut-o Flavio cu ceva timp in urma.
    14 2
  • moare lumea de grija lui....Pe asta nu-l mai baga nimeni in seama.
    9 2
  • Gramatica limbii romane si carnea de porc sunt grele! Nu-i asa @ Sadox?
    7 1
  • Unde sa se duca?? Nu e suficient de bun pt a fi pilot nr 1 la o echipa si pilot nr 2 nu accepta sa fie.... Deci cine sa-l vrea? Probabil ca va iesi la pensie! Daca putea sa-l depaseasca pe Vettel, de ce nu a facut-o? Dupa ce Vettel l-a depasit,putea sa lupta pt pozitia lui. De ce n-a facut-o. Asta s-a nascut talent si a murit speranta. Daca pleaca de la Red Bull,cariera lui e over.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru