Bridgestone anunta alocarea pneurilor pentru inca 4 curse

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.03.2010
Bridgestone a dezvaluit tipurile de pneuri pe care le va furniza echipelor pentru cursele din China, Spania, Monaco si Turcia.

Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, a anuntat pe parcursul lunii trecute alocarea cauciucurilor pentru primele trei Mari Premii din sezonul 2010, iar miercuri a facut publice si specificatiile care vor fi disponibile pentru urmatoarele patru evenimente.

Cele patru Mari Premii vizate de ultimul anunt sunt China, Spania, Turcia si Monaco, iar japonezii au decis sa ofere echipelor pneuri soft si hard pentru primele trei evenimente.

O schimbare de strategie este consemnata numai pentru Marele Premiu al statului Monaco, acolo unde pilotii vor utiliza pneuri super-soft si medium. Pana in sezonul precedent, Bridgestone a oferit pneuri super-soft si soft pentru cursa din Principat, insa schimbarea regulamentului tehnic a fortat compania nipona sa introduca o specificatie mai dura pentru evenimentul din acest an.

"Avem o componenta mai dura pentru Monaco din cauza cantitatii mai mari de combustibil si a stinturilor mai lungi incurajate de actualul regulament.

Consideram ca aceasta alocare ar trebui sa ofere o diferenta rezonabila si interesanta intre pneurile mai moi si pneurile mai dure pentru acest eveniment", a explicat Hirohide Hamashima, seful departamentului de dezvoltare pentru pneuri din cadrul Bridgestone, motivele pentru care japonezii au recurs la aceasta alocare.

Iata tipurile de pneuri pe care le vor utiliza pilotii pe parcursul urmatoarele sase Mari Premii din Formula 1:

 Mare Premiu  Pneuri
 Australia  soft si hard
 Malaezia  soft si hard
 China  soft si hard
 Spania  soft si hard
 Monaco  super soft si medium
 Turcia  soft si hard

 

Via | Bridgestone

Comentarii (1)

  • Pneuri
    Interesant.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru