Bridgestone anunţă alocarea pneurilor pentru ultimele patru curse

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Bridgestone a dezvăluit tipurile de pneuri pe care le va furniza echipelor pentru ultimele patru curse ale sezonului 2010.

Producătorul de cauciucuri Bridgestone a anunţat marţi tipurile de pneuri pentru finalul acestui sezon competiţional, japonezii preferând să adopte o strategie mai puţin riscantă pentru piloţi.

Astfel, piloţii vor avea la dispoziţie pneuri de duritate apropiată, fiind evitate situaţiile în care diferenţele dintre cele două tipuri de cauciucuri erau semnificative. Pentru cursele ce vor avea loc în Japonia şi Coreea de Sud piloţii vor utiliza pneuri soft şi hard, în timp ce cursele din Brazilia şi Abu Dhabi vor necesita cauciucuri super-soft şi medium.

Cea mai grea decizie s-a luat în privinţa pneurilor pentru Marele Premiu al Coreei de Sud, întrucât este vorba despre un circuit complet nou despre care nu exista decât informaţii pur teoretice.

"Cea mai interesantă întrebare pentru aceste ultime alocări este ce pneuri vom aduce în Coreea de Sud. Ca întotdeauna în cazul unei curse noi, am lucram indeaproape cu FIA şi echipele pentru a lua o decizie, dar am luat în calcul şi factorul de siguranţă, aşa că alocarea pneurilor va fi conservativa."

"Suzuka este mai solicitantă pentru pneuri, aşa că am ales combinaţia hard şi soft, în timp ce Sao Paulo Yas Marina se potrivesc combinaţiei super-soft şi medium.

Din cauza naturii circuitelor, nu mai există oportunităţi pentru o alocare hard-super-soft, chiar dacă am evaluat această posibilitate după lecţiile învăţate la Nurburgring", a declarat Hirohide Hamashima, directorul departamentului de dezvoltare din cadrul Bridgestone.

Iată tipurile de pneuri oferite de Bridgestone pentru ultimele curse din sezonul 2010:

 Mare Premiu
 Pneu 1
 Pneu 2
 Italia  soft  hard
 Singapore  super-soft
 medium
 Japonia  soft  hard
 Coreea de Sud
 soft  hard
 Brazilia  super-soft  medium
 Abu Dhabi
 super-soft  medium

 

Producătorul japonez va fi înlocuit de Pirelli ca furnizor oficial de pneuri în Formula 1 începând de anul viitor.

Via | Bridgestone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru