Bridgestone confirma despartirea de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.02.2010
Bridgestone a negat speculatiile potrivit carora ar putea furniza pneuri in Formula 1 si in sezonul 2011.

Bridgestone a anuntat imediat dupa incheierea sezonului precedent ca nu este interesata sa prelungeasca contractul cu FIA pentru furnizarea pneurilor scadent la finalul acestui an.

Cu toate acestea, presa spaniola a relatat in aceasta saptamana ca FIA incearca sa convinga producatorul japonez sa revina asupra deciziei si sa semneze un nou contract pentru furnizarea pneurilor.

Informatia a fost insa negata de oficialii Bridgestone, care sustin ca nu doresc sa continue parteneriatul cu FIA pentru Formula 1. "Pozitia Bridgestone ramane aceeasi. Nu vom intra intr-un nou contract cu FIA pentru furnizarea pneurilor in Campionatul Mondial de Formula 1. Actualul contract expira la finalul sezonului 2010", a declarat un purtator de cuvant al companiei japoneze pentru publicatia GPUpdate.

In contextul retragerii celor de la Bridgestone, Michelin si-a anuntat in mod public intentia de a furniza neuri in Formula 1, cu conditia ca noile cauciucuri sa sprijine reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon.

Presa internationala a speculatat ca si sud-coreenii de la Kumho and Hankook ar fi interesati de aceasta afacere, insa niciuna dintre cele doua companii nu a confirmat aceste informatii pana in prezent.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru