Bridgestone, dezamagiti de ploaia de la Algarve

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.01.2009
Oficialii Bridgestone s-au declarat dezamagiti de conditiile meteo de pe circuitul de la Algarve, insa acestia sunt optimisti ca echipele vor avea timp sa-si puna la punct monoposturilor.

Pregatirile echipelor pentru noul sezon au fost afectate grav de vremea nefavorabila din aceasta saptamana de pe circuitul de la Algarve din Portugalia.

Din cele patru zile de teste, pilotii au testat pe o pista uscata numai miercuri. In plus, interzicerea testelor din timpul sezonului face ca testele de iarna sa devina curciale pentru dezvoltarea noilor masini.

Tetsuro Kobayashi, directorul tehnic al celor de la Bridgestone, a admis ca echipele sunt puse in dificiltate de aceste probleme. "A fost un test dificil din cauza vremii si am invatat ca Algarve nu se ridica intotdeauna la nivelul asteptarilor din punct de vedere meteorologic. Ploaia a temperat serios progresul echipelor pe parcursul saptamanii", a declarat Kobayashi.

"Conditiile au contribuit la dificultatea de a pilota pe un circuit nou pentur ca pamantul iese de sub pista, iar circuitul a fost foarte alunecos, chiar si atunci cand s-a alergat pe uscat".

In ciuda problemelor inregistrate in prima sesiune de teste a anului, japonezul este increzator ca echipele vor reusi sa isi rezolve probleme pana la inceputul noului sezon competitional.

"Suntem increzatori ca vor fi suficient de multe teste pentru echipe inainte de startul sezonului pentru a avea curse suficient de bune si de sigure. Bineinteles, orice zi pierduta inseamna ca echipele nu au fost capabile sa testeze noile masini si sa invete despre pneurile slick, dar sunt mai multe sesiuni de teste inainte de cursa din Australia", a mai precizat Kobayashi, care a marturisit ca a fost impresionat de facilitatile oferite de noul circuit din Portugalia.

"Circuitul de la Portimao este cu siguranta o facilitate impresionanta si un circuit provocator pentru echipe si piloti. Suprafata pistei este foarte lina, asa cum ne asteptam de la un circuit nou. La acest test ploaia a afectat nivelul aderentei, asa ca in ceea ce ne priveste datele colectate suntem dezavantajati".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru