Button incheie pe primul loc testele de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.02.2010
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp in ultima zi de teste de pe circuitul de la Jerez.

Pentru prima oara in aceasta saptamana, echipele prezente la Jerez au avut parte de o zi lipsita complet de precipitatii, astfel ca pilotii au avut posiblitatea de a finaliza testele in mod corespunzator.

Cele mai multe echipe au inceput cu stinturi scurte, cand s-au inregistrat si cei mai buni timpi, ulterior adoptand o strategie cu multe tururi parcurse.

Jenson Button a stabilit timpul de referinta al zilei si, in acelasi timp, al celor doua saptamani de teste de la Jerez, dupa ce a fost cronometrat cu 1:18.871. Pilotul echipei McLaren a fost urmat de Robert Kubica (Renault) si Kamui Kobayashi (BMW-Sauber), in timp ce marele ghinionist al zilei a fost Mark Webber. Australianul a pierdut cateva ore de teste din cauza unor probleme tehnice nespecificate si a stabilit doar al optulea timp al zilei.

Intre timp, Virgin Racing si Lotus au continuat lupta pentru titlul de cea mai buna dintre noile echipe. Virgin s-a clasat pe locul 10 prin Timo Glock, insa germanul a efectuat doar 28 de tururi ca urmare a unor probleme hidraulice.

Desi a fost mai lent decat fostul sau coechipier de la Toyota, Trulli a parcurs sambata cele mai multe tururi dintre toti pilotii prezenti pe circuit (141), demonstrand inca o data ca Lotus dispune de un monopost fiabil.

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Diferenta  Tururi
 1  Button  McLaren  1m18.871    108
 2  Kubica  Renault  1m19.114  0.243  117
 3  Kobayashi  BMW-Sauber  1m19.188  0.317  117
 4  Liuzzi  Force India  1m19.650  0.779  80
 5  Rosberg  Mercedes GP  1m20.061  1.190  130
 6  Alonso  Ferrari  1m20.436  1.565  137
 7  Alguersuari  Toro Rosso  1m21.053  2.182  139
 8  Webber  Red Bull  1m21.194  2.323  87
 9  Hulkenberg  Williams  1m21.919  3.048  137
 10  Glock  Virgin  1m22.433  3.562  28
 11  Trulli  Lotus  1m23.470  4.599  141

 

Ultima sesiune de teste din aceasta iarna va avea loc pe circuitul de la Barcelona in perioada 25-28 februarie.

Taguri: Jerez, teste

Comentarii (26)

  • ia sa aud acuma
    abureli, motive, explicatii si vrajeli ieftine legate de Mclaren??? Cine a mai coborat sub 1:19??? O sa inceapa bineinteles acuma armata de ferraristi cu teoria lor cum ca Ferrari nu a alergat dupa timi rapizi.... sa fim seriosi... este penultima repetitie pentru Bahrain... este o zi insorita... cand macar ora din cele 8 ore disponibile pentru azi... o amarata de ora cand te decuplezi de la rulat opt ore incontinuu doar pline ochi de benzina cum ruleaza mereu masiniel ferrari... sunt mereu cu rezervorul plin ochi... sunt atat de siguri de rapiditatea supersonanica a masinii lor... este atat de bine pregatita in a atinge viteze de varf, incat 2 saptamani in continu nu sunt preocupati decat de-a acumula mii de kilometri cu rezervorul plin si nici o zi de teste... nici macar jultiam zi de la Jerez care in mod paradoxal este insorita fara ploaie deloc... si in tot acest timp Ferrari care au rulat sute de kilometri in mintea lor probabil doar la viteze de varf toata iarna... acuma in 8 zile de teste la Jerez cu 8 ore pe zi, masinile Ferrari nu sunt preocupate decat sa ruleze mii de kilometri sa rafienze fiabilitatea si sa incerce masina cu rezrvorul plin... nici macar o amarata de ora in ultima zi insorita sa icnereci doua trei tururi macar pentru a atinge viteza de varf.... adevaraul trist pentru armatele rosii este ca masina lor inferioara in mod clar Mp4-25... daca era Lewis la volan azi si cu atata soare la dispozitie Lewis ar fi coborat undeva spre 1:18:300 - 1:18:200 fiind cu o jumatate de secunda mai rapid si mai adaptat masinii Mclaren decat Button... deci semne bune anul are... astept cursa din Bahrain cu o prima linie Mclaren la start si o victorie lejera a lui Lewis.... si legat la locul 2... Red Bull are cele mai mari sanse pentru argint locul acesta... lasam caraghiosul binom Ferrari-Schmacher sa se macine intr-un razboi fratricid pentru locul 3
    0 0
  • *timpi **ultima ***rafineze ****incerci *****
    ;)
    0 0
  • ...
    mai bine asteptam sesiunea de calificari de la bahrain si apoi sa facem pronosticuri cu cine are cea mai buna masina. nu are rost sa ne hazardam de acuma. sunt doar teste. nu conteaza care merge cel mai rapid in teste. pana in bahrain se pot schimba multe.
    0 0
  • @mclaren
    nu te mai ambala atat,oricum ferari sunt cei mai buni ever :)
    0 0
  • mai baiatule..:)
    Mi-e imposibil sa-ti citesc postul, am incercat insa, doar prima propozitie, mi-a ajuns:).La tine trecerea de la agonie la extaz este aproape dureroasa. Daca tu vrei sa crezi ca McLaren au o masina mai buna decat Ferrari eu nu o sa te mai contrazic:). Imi place entuziasmul tau, sper sa te tina tot anul. http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-news/228563/button-ferrari-is-the-strongest/-
    0 0
  • @diesel08
    ;) stai linistit si nu mai trai din amintiri... Ferrari chiar nu are cum sa aiba o masina de locul 1... nu are cu cineeeeeee :)))) au ramas doar ei mediteraneenii intre ei :)))) Ca o "Invincibila Armada" zdrobita de vasele englezesti ale Elisabethei I ;) Faptul ca Mclaren ii cea mai rapida cred ca o pozitioneaza cel mai bine in raportul de forte actual... Jenson spune foarte bine ca fiecare tur parcurs in plus in stinturile lungi face ca masina sa fie tot mai rapida.... voi chiar santeti batuti in cap??? crezi ca Ferrari in 8 zile nu au incercat sa faca timpi foarte buni??? chiar crezi ca in atatea zeci de ore de teste nici macar cateva zeci de minute nu au incercat sa faca timpi foarte rapizi si sa compare apoi datele obtinute cu cele obtinute in tururile parcurse cu rezervorul plin??? nici macar acum in ultima zi care a fost integral insorita 8 ore in continuu nu au incercat sa faca 3-4 tururi macar foarte bune?? Eu zic ca au incercat dar ca intre vointa si putinta este o prastie prea mare la ora actuala pentru ei ;)
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/28065/massa-cel-mai-bun-timp-in-prima-zi-de-teste-de-la-valencia.html
    citeste comentariile 12, 16, 17.
    0 0
  • teste
    Pentru impatimitii care pun mare accent pe teste va aduc la cunostinta faptul cele mai echilibrate performante le au cei de la Force India si nu Mc Laren sau ..... Poate paria cineva pe Force India ... nu cred. Credeti-ma ca de cativa ani incerc sa analizez performantele din teste si nici un calcul nu s-a potrivit niciodata cu ceea ce s-a intamplat pe parcursul sezonului in curse.

    Deci nu va ambalati degeaba pentru ca nu o sa se potriveasca
    0 0
  • clasament final formula 1 - 2010 pentru Mclaren_Mircea_1984 dupa testele de ieri si astazi
    1 Button McLaren
    2 Kubica Renault
    3 Kobayashi BMW-Sauber
    4 Webber Red Bull
    5 Liuzzi Force India
    6 Rosberg Mercedes GP
    7 Alonso Ferrari
    8 Alguersuari Toro Rosso
    9 Hulkenberg Williams
    10 Schumacher Mercedes GP
    11 Sutil Force India
    12 Glock Virgin
    13 Trulli Lotus
    14 di Grassi Virgin
    15 Kovalainen Lotus
    0 0
  • clasament 2010
    vettel o sa castige campionatul.alonso pe doi.hamilton pe trei.
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Tu vorbesti de amintiri si imi dai citate din istorie. Chiar nu-ti citesti posturile? Sa-ti dau un link cu primul tau post vis a vis de ceea ce credeai despre echipa ta favorita? Tinere. tineretea nu inseamna doar voluptatea trairii momentului, inseamna si respect, daca poti sa traduci termenul. Eu ti-am mai spus ca esti cam tanar, deseori nelinistit, insa te credeam istet. Nu ma face sa-mi schimb parerea.
    0 0
  • pariu
    Uite, iti propun un ramasag, daca barbatia ta e chiar reala. Daca va castiga McLaren o cursa inaintea lui Ferrari in acest an eu sunt dispus sa nu mai spun nimic aici timp de 6 luni. Daca insa se intampla invers astept s-o faci tu.
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    am uitat adrisantu
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Domnule chiar nu vezi ca poluezi ? Chiar are sens sa treci de la agonie la extaz in mod public? Poti sa iti imaginezi cum ar fi daca toata lumea s-ar manifesta in mod similar?
    0 0
  • mediteraneeni...
    Mircea_Mclaren, poti sa-mi spui ce origine are designer-ul sef de la McLaren, Nicolas Tomazis?Grecia cred ca e o tara mediteraneana, nu?
    0 0
  • ...
    Tombazis
    0 0
  • @bernd
    esti sigur ca e corecta intrebarea?:)):)) eu tac. sa vedem daca se printe poluantul:|
    0 0
  • @ mirciuc
    u compari o zi de teste cu o repetitie? aaa. ma scuzi ai dreptate. o repetitie ca sa invete hamham butoanele de pe volan:)):)) sa nu mai piarda titlul in ultima etapa...saracul.
    0 0
  • sa;ut
    stiu ca este mult prea devreme sa te bucuri,dar imi oare bine macar ca McLaren nu se afla acum,in acelasi stadiu in care era anul trecut pe vremea asta.si ca drumul se anunta mult mai aproape spre victorii!
    0 0
  • P.S.
    Si draga Mircea n-o mai da in istorie ca nu ai pregatirea neceasara.Invincibila Armada a fost scufundata in proportie de 80% de furtuni nu de vasele engleze, ti-o sune un absolvent al Fac de istorie(Univ Bucuresti), bursier specializat in istoria militara.Si sa stii ca nu sunt un fan Ferrari...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @2009
    Comic este ca anul trecut la Jerez tot McLaren erau mai rapizi decat Red Bull. Si se anuntau la fel de aproape de victorii pe cat ii anunta fanii.
    0 0
  • @teste
    Daca vreti a analiza avizata despre testele efectuate pana in acest moment, cititi doar articolul http://www.jamesallenonf1.com/2010/02/decoding-jerez-button-tops-times-but-its-all-to-play-for E obiectiv, cum zice James Allen : "Forget about this ‘UK journos’ business. I’ve no interest in nationality, only racing" .
    0 0
  • @ally_great
    Da, inclusiv Alonso, Button intaresc acea analiza prin interviuri convergente.
    0 0
  • ally_great
    Din discutiile cu inginerii rezulta ca primele 5-6 echipe sunt despartite de doar 0.7 sec/tur, ordinea fiind:Ferrari, McLaren, RedBull, Mercedes, Force India, Renault.McLaren sunt usor mai rapizi in regimm de calificare.Mercedes in schimb a testat mai ales cauciucurile medium si hard si s-a axat pe stint-uri lungi.Red Bull nu pare sa aiba deocamdata cea mai rapida masina, dar o imagine mai clara ne-o vor furniza testele de la Barcelona.Oricum se anunta un campionat extrem de echilibrat, asa cum nu a mai fost din anii 80(1981-1983 si 1985) cand pentru titlu s-au batut Williams, Ferrari, Brabham, McLaren, Renault si chiar Lotus(in 1985)
    0 0
  • pe voi nu va duce capul
    Cujm puteti sa creeti ca ferrari is mercedes sujt sub mclaren.Asta e si farmecul sa i lasi pe altii sa sufere si tu sa iti vezi de treaba ta.Cred ca si toro rosso e mai rapida decat ei.Ce naiba treziti-va
    0 0
  • Vai de mine ce gramatica.....
    De unde aparu-si Leano.....?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru