Button nu renunta la pretentiile financiare

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.11.2009
Jenson Button a refuzat propunerea Brawn GP de a obtine o cota mai mare din sponsorizarile personale in schimbul unui salariu mai mic pentru sezonul 2010.

Negocierile dintre Brawn GP si Jenson Button pentru semnarea unui acord pentru sezonul 2010 au intrat din nou un impas, dupa ce noul campion mondial a refuzat ultima propunere a echipei sale.

Brawn GP a anuntat miercuri ca nu ii poate oferi un salariu de 8 milioane de lire sterline, insa i-a propus sa retina mai multi bani din contractele publicitare. Desi echipa era increzatoare ca oferta va fi acceptata, Button a refuzat propunerea, considerand ca statutul de campion mondial ii confera dreptul de a avea un salariu mai bun.

"Nu cerem nimic imoral. Cu numai trei luni inainte ca Honda sa se retraga in noiembrie anul trecut, Button a semnat un contract care i-ar fi oferit mai multi bani decat vrem acum. Recunoastem ca vremurile s-au schimbat, dar el este campion mondial acum si echipa a fost o revelatie", a declarat Richard Goddard, managerul britanicului, pentru publicatia Daily Express.

Button isi permite sa negocieze cat mai bine contractul pentru ca McLaren este in cautarea unui coechipier mai competitiv pentru Lewis Hamilton decat Heikki Kovalainen, in conditiile in care finlandezul a dezamagit in cele doua sezoane petrecute la echipa cu sediul la Woking.

Pe de alta parte, Brawn GP nu isi poate permite sa acorde un salariu foarte mare in acest moment, in ciuda faptului ca echipa a dat asigurari ca are viitorul asigurat din punct de vedere financiar pana in sezonul 2012, Mercedes fiind creditata cu sanse mari sa achizitioneze 75% din actiuni.

Via | Daily Express

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Jenson
    Britanicul nu-si permite sa negocieze nimic. Ross stie ca are la dispozitie un material foarte bun si stie ca sunt cativa piloti liberi de contract foarte talentati. Asa ca Jenson sa-i pupe mana lui Ross ca a devenit campion mondial pentru ca la cat talent are el are sanse reale sa fie si primul si ultimul titlul din cariera lui, cu foarte putine rezultate pana anul acesta. Ross gasesti alti piloti, asa ca Jenson poate la fel de bine sa stea pe afara sa se mai calmeze un pic. Si are sanse reale sa imparta banca cu inca un campion,
    0 0
  • Jenson si Kimi
    au sa lustruiasca banca de rezerve anul urmator...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru