Pe urmele Clujului: Poliția Locală București vrea să cumpere 11 mașini electrice și hibride cu 330.000 de euro

de Paul Cosma
Joi, 13.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia Locală Bucureşti vrea să cumpere zece maşini electrice şi un vehicul hibrid pentru care este dispusă să plătească până la 1,52 milioane de lei din fonduri bugetare, adică undeva la 330.000 de euro. Instituția așteaptă oferte până pe data de 8 ianuarie 2019.

Clujul a luat fața Capitalei și a cumpărat primele mașini electrice pentru autoritățile din subordine. Primăria din Cluj-Napoca a dotat Poliția Locală cu trei mașini electrice, cu ajutorul programului Rabla Plus.

Autoritățile centrale nu vor să fie mai prejos și au anunțat o licitație pentru achiziția de 10 mașini electrice și una hibridă, pentru un total de 1.52 milioane de lei (aproximativ 330.000 euro) din fonduri bugetare.

Potrivit economica.net, Poliția Locală București vrea să cheltuie circa 300.000 de euro pe cele 10 mașini electrice și 30.000 de euro pentru vehiculul hibrid.

În caietul de sarcini se arată că mașinile trebuie să fie berline cu patru uşi, produse în anul 2018, să aibă cel puțin 100 CP și autonomie de 230 de kilometri. Bateria trebuie să aibă o capacitate minimă de 40 kWh, timp de încărcare completă de cel mult 16 ore şi încărcare rapidă în 45 de minute.

În plus, mașinile trebuie să fie albe, negre sau albastre.

Totodată, câștigătorul licitației trebuie să pună la dispoziția Poliției Locale cel puțin o stație de încărcare rapidă, fără costuri adiționale din partea autorităților.

Garanţia pentru maşini trebuie să fie de cel puțin 5 ani, fără limită de kilometri, iar bateria trebuie să vină cu o garanţie de cel puţin opt ani. În costul contractului este inclusă şi instruirea a minimum 25 de politişti care vor folosi maşinile.

Via Economica.net

Comentarii (5)

  • Asta e cu dedicatie? Cate masini electrice au forma de berlina cu 4 usi? Si sa coste si 30 000 euro? Doar Tesla Model 3 din cate stiu eu e in range-ul asta :)))
    2 3
  • ACE - Craiova
    RENAULT Zoe ....idem masini livrate in Cluj-Napoca....
    4 2
  • Leaf ce are?

    ca si Zoe nu e...berlina
    6 0
  • Rudolf D.
    Furaciunile se raspandesc repede in Ro. Acum Ardealul a dat tonul. Bucurestiul il urmeaza indeaproape.
    1 7
  • Octavian
    Poate nu depune nimeni oferta....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru