Button: "Nu ştiu dacă vom putea câştiga curse în 2013"

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button este dezamăgit de prestaţia de la Montreal şi admite că nu ştie dacă va fi capabil să câştige curse în acest sezon.

Esential 64 de clasari consecutive in puncte a avut McLaren pana la Marele Premiu al Canadei
6 este pozitia ocupata de McLaren in clasamentul constructorilor
McLaren a avut un debut dezamăgitor de sezon în care a obţinut doar 37 de puncte în primele şapte curse, ocupând doar locul şase în clasamentul constructorilor.

Situaţia s-a agravat în Marele Premiu al Canadei, întrucât echipa nu a câştigat niciun punct şi a întrerupt astfel o serie impresionantă de 64 de clasări consecutive în puncte. În acest context, Jenson Button a fost circumspect atunci când a fost întrebat dacă poate obţine măcar o victorie în sezonul curent.

"Nimeni nu ştie răspunsul la această întrebare. Nu are niciun sens să încerc să răspund. Nu ştiu dacă vom câştiga vreo cursă în acest sezon. Sperăm ca la Silverstone să avem un rezultat mult mai bun. Avem câteva componente noi pentru monopost care ar trebui să ne ajute, dar nu vom fi în frunte.

Singurul lucru pozitiv este că Silverstone este un circuit diferit", a declarat el pentru publicaţia The Guardian.

Nu ştiu dacă vom câştiga vreo cursă în acest sezon.

Jenson Button
Pilot McLaren
Button susţine că noul monopost utilizat de McLaren în acest sezon nu are performanţe suficient de bune şi că o clasare în puncte la Montreal nu ar fi ajutat echipa cu nimic.

"Nu avem performanţe. Am fi putut fi în puncte, dar ar fi fost vorba despre locurile opt, nouă sau 10. Oricum am fi fost depăşiţi cu un tur de lideri, ceea ce este şocant. Oricum nu am fi fost suficient de rapizi, dar am fi avut o cursă mai bună", a adăugat el.

Cu toate acestea, britanicul este încrezător că inginerii McLaren vor găsi o soluţie pentru actualele probleme cu care se confruntă echipa în prima parte a sezonului după decizia de a schimba radical monopostul comparativ cu cel de anul trecut.

"Fac parte în continuare dintr-o echipă grozavă, probabil cea mai bună echipă pentru a ieşi dintr-o astfel de situaţie.

Se va întâmpla, dar avem nevoie de timp. Avem mulţi oameni talentaţi în echipă, oamenii vor găsi răspunsuri şi vom reveni în frunte. Şi va fi foarte plăcut când se va întâmpla", a concluzionat el.

Via The Guardian

Comentarii (11)

  • Fan F1
    Imi pare rau sa-l dezamagesc dar 2013 este deja inchis pentru ca McLaren nu se poate concentra masiv pe masina din acest sezon, pentru ca au de lucrat si la cea din sezonul viitor. Idea de baza este simpla, sezonul acesta este cam inchis, dar sezonul viitor se anunta deja probleme pentru ca cei de la Mercedes le pot ascunde lucruri despre noile motoare. Iar asta conteaza mult pentru ca se poate ca si masina din 2014 si fie la fel de proasta mai ales daca este faultata la capitolul motor. Trebuie salvata o masina si concentrata munca la ea, iar eu as miza pe cea din 2014 pentru ca Red Bull, Ferrari si Lotus sunt concentrati pe masina din 2013. Iar miscarea si concentrarea pe masina din 2014 poate ajuta McLaren foarte mult. In rest la piloti nu-i nimic de spus, Perez este inca la inceput dar pare sa fie in fata lui Button care este cam pe nicaieri. Cat despre restul sezonului, poate isi vor revenii, dar personal nu cred ca mai conteaza. Dupa 10 nu au unde sa-si revina, asa ca urmatoarele 3-4 curse sunt foarte importante din acest punct de vedere.
    11 0
  • Fan F1
    Ce este dezamagitor este ca acest monopost, a fost declarat ca o opera de arta, pentru cat de frumos arata si cat de frumos parea desenat dar la final s-a dovedit o masina urata si greu de pilotat si mai ales foarte proasta pe partea de dezvoltare. Era o persoana care tot il lauda si care facea tampiti oricine zicea sa asteptam cursele... oare a invatat sa-si ceara scuze? Pentru ca si daca isi cere scuze pentru urmatorii 1000 de ani tot nu merita sa fie iertat.
    9 0
  • ovidiu150882
    Sunt fan mclaren din anii 90 asa ca acest sezon reprezinta pentru mine o mare dezamagire, va fi al doilea sezon dupa 2006 si perioada 94 - 96, cand mclaren nu a castigat nicio cursa. Problema e ca la anul se va trece la noul motor si cei de la mercedes nu -si vor da silinta prea tare, avand in vedere ca e ultimul sezon cu mclaren. Cei de la honda ar fi tb sa intre in f1 de la anul, nu din 2015. Se anunta vremuri grele pt mclaren !!!
    9 0
  • eh....trec ei peste asta
    sunt echipa cu traditie..se mai intampla si un sezon foarte prost (vezi ferrari 2011)
    7 1
  • Cum sa castige curse cand nu au nici o treaba cu ritmul de cursa al RBR, Ferrari, Mercedes sau Lotus ? Ba mai mult si ForceIndia arata mai bine ca ei, rezultatele o dovedesc. Ca sa ajunga pe podium ar trebui sa iasa din cursa toti pilotii primelor patru echipe. Prea putin probabil asa ceva.
    Ar fi o miscare interesanta sa incerce doua antrenamente la o cursa cu monopostul de anul trecut, sa efectuaeze antrenamentele 3 cu cel actual si sa compare rezultatele. Poate iese ceva sau macar le mai vin ceva idei.
    Pacat, ar fi nevoie si de ei ca sa avem curse mai strinse.
    4 0
  • Fan F1
    Scuza asta cu "sunt echipa cu traditie" nu mai merge. Ne uitam la Ferrari si McLaren din 2009, tot sunt cu traditie si fara rezultate. Vad cateva victorii, puncte bune dar zero rezultate din alea care conteaza, si ma refer la titluri. Alonso lupta, Hamilton lupta, astia doi conteaza, sper ca nu mizezea cineva pe Button si Massa lol, si nu vad nimic tangibil. Bine Alonso a avut masini execrabile, Hamilton a avut abandonuri execrabile dar oricata incredere si speranta am in amandoi pur si simplu nu livreaza nimic tangibil. O sa mai aiba 2-3 ani de incercat amandoi dupa care vine timpul sa lase pe altii pentru ca 5-6 ani de incercari fara rezultate nu au cum sa duca la ceva bun in viitor. In acel moment vine timpul ca Domenicalli si Withmarsh sa plece si ei, Evident asta in cazul in care Alonso nu castiga cumva titlul in 2013 sau 2014... stiu pare improbabil pentru moment lol.
    6 1
  • ovidiu150882
    Din pacate cei de la mclaren au inceput in ultimii ani sezonul greoi si se trezeau pe la jumatea sezonului, anul asta nu o sa faca nimic, ei se lupta cu force india....Hamilton a scos maximul din materialul avut, la fel si alonso la ferrari, dar pe masura ce trec anii si vitelul tot castiga, frustrarea o sa atinga apogeul la ferrari..Mclaren nu a mai luat titlul la constructori din 98,,,,f mult..... Trebuie schimbata urgent conducerea la mclaren si ferrari, nu sunt in stare sa fac o masin compettitiva de ani buni...in 2 ani alonso o sa renunte...o sa fie prea mare umilinta de a pierde in fata lui vettel mereu....
    3 2
  • ovidiu150882
    Pentru mine vettel e un campion fals, beneficiaza de o masina impecabila, proiectata de newey, are talent si stofa de campion dar este exact ca in perioada 2000 - 2004 cand schumacher ii umilea datorita materialului tehnic, nu neaparat a geniului sau talentului sau. Se vede la vettel ca atunci cand nu-l ajuta fierul e praf...
    7 2
  • @ovidiu150882
    Diferenta intre Vettel si Sxhumi e ca primul din ei chiar a muncit la Ferrari pana sa ajunga sa castige titluri cu ei.
    Daca ai vazut F1 in perioada respectiva, Schumi nici nu avea cea mai buna masina dar reusea cumva sa se bata pentru titlu (ma refer aici in special la 1998,1999).
    Ideea e ca Michael a stiut sa perfectioneze o masina si ce sa ceara de la ingineri,pe cand Vettel doar are norocul sa primeasca cel mai bun material.
    8 1
  • ovidiu150882
    Sunt de acord cu tine, schumi chiar s-a chinuit in perioada 96-99, a avut mult ghinion, sa nu uitam de silverstone 99 sau spa 98. A fost cam ultimul pilot care stia sa seteze masina, l-as adauga si pe hakkinen aici...Red Bull e o echipa aparuta de nicaieri, care o sa ramana in istorie prin prisma echipei tehnice perfecte, dupa ce pleaca newwy si vettel o sa fie pa pa !!!
    8 0
  • ovidiu150882
    Aici as adauga benetton, totusi au avut traditie, dar momentul de glorie scurt si brawn gp !
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru