Button sugerează că se va retrage din F1. Britanicul ar putea concura la Le Mans

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a oferit primele indicaţii că urmează să se retragă din Formula 1 la sfârşitul anului. Presa britanică afirmă că pilotul McLaren se va refugia în Campionatul Mondial de Anduranţă pentru a concura la Le Mans.

Mintea mea ştie, dar gura şi limba nu ştiu.

Jenson Button
Pilot McLaren
Numeroase publicaţii britanice au relatat în cursul zilei de luni că Jenson Button urmează să anunţe cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni că se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului.

Potrivit unor informaţii neoficiale, decizia vine pe fondul intenţiei celor de la McLaren de a-l păstra doar prin reducerea salariului, element pe care britanicul nu îl agrează, mai ales că echipa are un parcurs modest. Button a admis că a luat deja o decizie şi a sugerat că nu mai simte nicio plăcere să concureze în Formula 1 dacă nu este cu regularitate în top.

"Mintea mea ştie, dar gura şi limba nu ştiu. Bucuria de a fi într-un monopost există doar dacă lupţi în frunte, pentru că simţi că obţii ceva. Dacă lupţi aproape de spatele plutonului, poţi obţine bucuria de a pilota în altceva. Bucuria vine de la a concura în frunte.

Este vorba despre posibilitatea de a sta pe podium. Asta este bucuria Formulei 1", a declarat el.

Publicaţia britanică Daily Telegraph afirmă că Button va călca pe urmele lui Mark Webber şi se va refugia în Campionatul Mondial de Anduranţă pentru a concura în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. În plus, sursa citată afirmă că britanicul ar putea fi implicat şi în emisiunea auto Top Gear.

Via Motorsport, Daily Telegraph

Comentarii (3)

  • Pacat de el, e un pilot bun. Singurul lui defect este ca nu stie cand sa schimbe echipele. Si-a irosit cariera pe echipe de cacao ca McLaren si Honda.
    16 4
  • si cand isi aduna puterile astea doua (mclaren si honda) terci iese
    6 5
  • klausnake
    @qaz
    de acord cu ceea ce ai scris,Button nu e nici pe departe doar unul dintre pilotii care stau acolo doar ca aduc sponsori,cum e Maldonado sau inca vreo cativa.
    Nu a fost cel mai bun niciodata dar cu o echipa de top cum s-a dovedit a fi la momentul respectiv monopostul celor de la Brawn,a reusit totusi sa castige un titlu,si pe munca lui,toata stima pentru acest pilot.
    Bafta in competitiile viitoare!
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru