Calificarile de la Monaco raman neschimbate

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.05.2010
Calificarile pentru cursa de la Monaco se vor desfasura conform regulamentului, dupa ce mai multe echipe au refuzat impartirea echipelor in doua grupe valorice.

Mai multe echipe din Formula 1 au solicitat modificarea formatului pentru calificarile din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco, experimandu-si ingrijorarea ca monoposturile noilor echipe vor incurca lupta pentru pole position.

Una dintre propruneri viza impartirea primei parti a calificarilor in doua etape de cate 10 minute la care sa participe cate 12 monoposturi.

Schimbarea formatului presupunea insa acordul tuturor echipelor din Formula 1, iar Lotus a confirmat la Marele Premiu al Spaniei ca a blocat orice tentativa in acest sens. “Au existat discutii in cadrul FOTA pentru impartirea calificarilor in doua parti cu cate 12 monoposturi. Am spus nu. Cursele trebuie sa fie incitante si imprevizibile, asa ca trebuie sa lasam calificarile la fel. Sunt in Formula 1 de sapte luni si avem piloti buni platiti sa piloteze bine”, a declarat Tony Fernandes, seful echipei Lotus Racing.

Monoposturile noilor echipe din competitie au fost cu 5-10 secunde mai lente decat cele ale echipelor de top, iar acest lucru ar putea deveni o problema majora in calificarile de la Monaco, intrucat strazile inguste din Principat elimina practic orice sansa de depasire.

In acest sens, nu este exclusa aparitia unor accidente si, implicit, a unor critici vehemente ale pilotilor care lupta pentru titlu impotriva echipelor debutante.

Via | Reuters

Comentarii (7)

  • calificari monaco
    daca o sa si ploua in timpul calificarilor o sa fie circ mare.
    14 1
  • Este cea mai corecta decizie.
    5 3
  • f1_ALONSO
    Monaco
    Daca va ploua va fi veri cool :D.Eu chiar nu stiu de ce mai stau echipele noi,ar fi mult mai interesanta formula one fara echipele slabe.
    4 4
  • Monaco
    Monaco va fi cursa argintie!
    4 13
  • Monaco
    Exact, argintie, va fi Schumacher!
    12 2
  • @bogdan_197
    Parca zilele trecute se vorbea despre primul zbor super-sonic al unu porc.Sigur o sa fie o cursa argintie. :))
    9 2
  • o cursa
    Curat argintie..
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru