Calificările și cursa de Formula 1 de la Suzuka ar putea fi afectate de un taifun: ploi torențiale și vânt puternic

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Miercuri, 09.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Meteorologii din Japonia avertizează că sesiunea de calificări și cursa de Formula 1 de la Suzuka riscă să fie afectate de taifunul Hagibis, care va aduce în regiune ploi torențiale și vânt puternic.

Marele Premiu al Japoniei de la sfârșitul acestei săptămâni ar putea fi bulversat de taifunul Hagibis, care va atinge coastele Japoniei în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.

Primele estimări ale meteorologilor indică faptul că regiunea circuitului de la Suzuka va fi afectată în special sâmbătă de ploi torențiale și vânturi de circa 100 km/h, în timp ce duminică vremea ar urma să se amelioreze.

FIA a anunțat deja că analizează prognoza meteo și discută cu organizatorii posibilitatea de a amâna sesiunea de calificări pentru dimineața zilei de duminică, așa cum s-a întâmplat și în sezoanele 2004 și 2010.

În caz contrar, calificările ar urma să înceapă sâmbătă la ora stabilită cu riscul de a fi întrerupte succesiv în așteptarea unei perioade mai bune, ceea ce ar avea însă ca efect o bulversare și mai mare a programului echipelor și, mai ales, a transmisiunilor TV.

Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei sunt programate sâmbătă la ora 09:00, în timp ce cursa va avea loc duminică cu începere de la ora 08:10.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • isi pune ferrori panze si castiga :)
    6 3
  • Mimoza
    @kimi - as spune altfel: Ferrari e pe val!
    5 1
  • Neutru
    Nu-i de glumă,dacă nu vedem cursa din motive meteo?Eu aș fi dezamăgit.
    9 0
  • Senna Fan
    Sper sa fie ok si sa le vedem (calificari si cursa) neafectate de taifun.
    Totusi, au fost multe situatii in care au oprit cursa si daca a scuipat unul din tribuna pe pista (metaphoric vorbind).
    Nu zic sa pui pilotii in pericol ( a se vedea Bianchi 2014), dar nici sa-i opresti pana pana se usuca pista de tot. Imi aduc aminte de o cursa (parca in Belgia) unde au tinut SC pana nu mai aveau nevoie nici macar de gume verzi….
    10 0
  • Senna Fan
    S-au decalat:

    https://www.formula1.com/en/racing/2019/Japan.html

    Calificari: Duminica, ora 04:00 (RO H)
    Cursa: Duminica, ora 08:10 (RO H)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru