Casca lui Vettel de la Nurburgring, vândută pentru suma record de 86.000 de euro

de Daniel Popescu
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casca pe care Sebastian Vettel a purtat-o în cursa din Germania din acest an a fost vândută la licitaţie pentru 72.100 de lire sterline, depăşind precedentul record stabilit de Ayrton Senna.

Esential 72.100 de lire sterline este suma cu care a fost vanduta casca lui Sebastian Vettel de la Marele Premiu al Germaniei
72.000 de lire sterline era suma record cu care fusese vanduta anterior o casca purtata de Ayrton Senna
Sebastian Vettel şi Mark Webber şi-au scos la licitaţie trei dintre căştile purtate pe parcursul sezonului 2013 al Formulei 1. În cazul cvadruplului campion mondial, este vorba despre casca purtată în timpul Marelui Premiu al Germaniei, pe care pilotul echipei Red Bull Racing l-a şi câştigat.

Casca a fost vândută la casa de licitaţii Bonhams pentru 72.100 de lire sterline, echivalentul a peste 86.000 de euro, aceasta fiind şi cea mai mare sumă plătită pentru o cască de Formula 1. Precedentul record era deţinut de o cască purtată de regretatul Ayrton Senna, care a fost vândută la licitaţie pentru 72.000 de lire sterline.

Fondurile obţinute vor fi donate fundaţiei Wings For Life fondată de producătorul de băuturi energizante Red Bull.

"Acesta este unul dintre designurile mele preferate pentru casca din acest sezon, iar Germania a fost una dintre cele mai speciale curse pentru mine, pentru că a fost prima victorie acasă.

Aşa cum cursa a însemnat mult pentru mine, la fel înseamnă şi Wings For Life, aşa că este plăcerea mea să donez această cască semnată şi să o scot la licitaţie", a declarat el.

Celelalte două caşti scoase la licitate au fost purtate de Mark Webber în cursele de la Monza şi Spa-Francorchamps şi au fost vândute pentru o sumă totală de aproape 26.000 de lire sterline.

Via Wings For Life

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru