Castigatorul pole position-ului ar putea obtine puncte in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 31.12.2009
Echipele au propus ca pilotul care pleaca din pole position sa primeasca puncte suplimentare incepand din 2010, la fel ca si pilotul care realizeaza cel mai bun timp in cursa.

Consiliul Mondial al FIA a decis la jumatatea lunii decembrie schimbarea radicala a sistemului de punctare din Formula 1, prin prisma aparitiei a trei echipe suplimentare in competitie.

In acest sens, castigatorul unei curse va primi 25 de puncte, iar primii 10 clasati vor fi recompensati la randul lor in clasamentul general.

Cu toate acestea, Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, a dezvaluit ca echipele au propus si acordarea unor bonusuri pentru pilotul care obtine pole position-ul in calificarile de sambata si, respectiv, pentru pilotul care realizeaza cel mai bun timp pe turul de circuit in cursa de duminica. Propunerile pot intra in vigoare incepand chiar din sezonul 2010 in cazul in care acestea vor fi validate de departamentul Sporting Working Group (SWG) din cadrul FIA, care se va reuni in cursul lunii ianuarie.

"Este posibil ca sistemul de punctare sa fie revizuit. Exista o propunere pentru a recompensa pole position-ul si cel mai bun timp in cursa. Vom astepta deciziile SWG din cadrul FIA, care se va reuni in ianuarie pentru a aproba noile reguli", a declarat oficialul italian in cadrul unui interviu acordat publicatiei La Stampa.

Domenicali nu a precizat valoarea exacta a bonusurilor pe care ar urma sa le primeasca pilotii in cauza.

Via | Motorsport.com

Comentarii (3)

  • o idee foarte buna
    0 0
  • offtopic ...
    La multi ani ! Mircea, Dani, prietenilor si cunoscutilor, tuturor "bolnailor infectati cu virusul Formula 1" va doresc un an 2010 bogat in sanatate, fericire, impliniri, liniste si mai ales un sezon 2010 competitional care sa ne aduca multe satisfactii ca fani ai acestui minunat sport si sa ne tina cu sufletul la gura. Sa fie spectacol ! [pe pista, nu in presa :P ]. Happy New Year all !
    0 0
  • seamana !
    Seamana cu sistemul de punctare la cursele din state. Astfel se invioreaza un pic sambata si la fel si cursa. Va fi interesant sa vezi un pilot ramas in urma din un anumit motiv cum alearga sa faca un punct o data cu cel mai rapid tur ! Astea vor complica mult calculele catre sfarsitul sezonului. Button ar fi avut probleme mari daca se aplica sistemul in 2009.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru