Caterham confirmă vânzarea echipei către un grup de investitori din Elveţia şi Orientul Mijlociu

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tony Fernandes a confirmat miercuri vânzarea echipei Caterham către un grup de investitori din Elveţia şi Orientul Mijlociu. Colin Kolles va fi consultantul echipei, în timp ce fostul pilot Christijan Albers va fi şeful echipei.

Esential 11 este locul ocupat de Caterham in clasamentul constructorilor
Caterham a confirmat miercuri speculaţiile apărute recent în presa internaţională cu privire la intenţia proprietarului Tony Fernades de a vinde echipa de Formula 1.

Potrivit unui comunicat de presă, omul de afaceri malaysian a vândut integral Caterham F1 unor investitori din Elveţia şi Orientul Mijlocul, însă identitatea acestora nu a fost dezvăluită.

Potrivit înţelegerii dintre cele două părţi, Caterham îşi va păstra numele, în ciuda faptului că Fernandes, care deţine în continuare echipa de GP2 cu acelaşi nume şi constructorul de maşini sport omonim, nu va mai fi implicat în niciun fel în cadrul team-ului.

În acelaşi timp, Caterham a anunţat şi o restructurare a departamentului tehnic. Colin Kolles, fostul şef al echipelor Spyker, Force India şi HRT a devenit consilierul echipei, în timp ce Christijan Albers, fost pilot Spyker în sezonul 2007 al Formulei 1, va fi şeful echipei şi va fi ajutat în funcţie de Manfredi Ravetto, care în trecut a fost şef de afaceri externe la HRT.

Obiectivul lui Albers, locul 10 în clasament

Obiectivul nostru este să luptăm pentru locul 10 în clasament.

Christijan Albers
Sef Caterham
Albers preia rolul de şef al unei echipe de Formula 1 într-un context nefavorabil.
Caterham ocupă locul 11 în clasamentul constructorilor şi nu a acumulat niciun punct în istorie, însă speră să încheie campionatul pe locul 10, care ar genera venituri din drepturile comerciale ale Formulei 1.

"Suntem conştienţi de provocarea uriaşă pe care o avem, iar obiectivul nostru este să luptăm pentru locul 10 în clasament. Suntem devotaţi viitorului echipei şi ne vom asigura că aceasta are resursele necesare pentru a creşte şi a obţine toate performanţele de care este capabilă", a declarat el.

Final de drum pentru Forza Rossa?

Numirea lui Kolles în funcţia de consilier al celor de la Caterham pune sub semnul întrebării viabilitatea proiectului echipei româneşti Forza Rossa, care spera să concureze în Formula 1 din 2015 sau 2016.

Kolles fusese promovat insistent ca persoana care se va ocupa de partea tehnică a echipei româneşti prin intermediul facilităţii pe care germanul de origine română o deţine în Germania.

Alegerea lui Kolles pentru Caterham sugerează însă că Forza Rossa nu a reuşit să convingă FIA de viabilitatea proiectului, mai ales că în 23 iunie a expirat un termen limită pentru depunerea unei garanţii de 20 de milioane de dolari.

În plus, Kolles şi-a adus deja la Caterham o serie de parteneri mai vechi: Albers a concurat pentru Kolles la Spyker în Formula 1, dar şi în Campionatul German de Turisme şi Campionatul Mondial de Anduranţă, în timp ce cu Ravetto a colaborat la HRT.

▶ Opinie: Fantezia unei echipe româneşti în Formula 1

Via Caterham

Comentarii (1)

  • JugaruGabi
    Bun... e bine ca nu ajungem in F1, sa ne trezim ca suntem ciuca batailor si ca alergam dupa locurile 19 si 20.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru