Caterham introduce un update pentru cursa din China

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.04.2012
Caterham va implementa câteva upgrade-uri pe monopost în Marele Premiu al Chinei în speranţa că va reuşi să reducă diferenţa care o separa de plutonul de mijloc.

La începutul sezonului, Caterham şi-a propus să lupte de la egal la egal cu echipele din mijlocul plutonului şi să câştige primele puncte în Formula 1, însă cursele din Australia şi Malaysia au evidenţiat că britanicii sunt încă departe de atingerea obiectivelor.

Pentru a reduce decalajul care o separă de echipele tradiţionale, Caterham a anunţat că va introduce câteva update-uri pe monopost în perspectiva Marelui Premiu al Chinei, care va avea loc la finalul acestei săptămâni.

"Ştim că avem încă de muncă pentru a extrage tot ce este mai bun din monopost şi pneuri atât în calificări, cât şi în cursă. Am analizat acest lucru în detaliu de la revenirea din Malaysia şi avem câteva planuri care să ne ajute să mergem mai departe imediat ce ajungem pe circuitul din Shanghai. Monoposturile vor concura în configuraţii cu forţe de apăsare aerodinamică ridicată şi avem update-uri care să mărească încărcarea şi să eficientizeze răcirea, având în vedere temperaturile ambientale mai mici de la Shanghai.

China nu este solicitantă pentru frâne, dar avem câteva update-uri şi în această privinţă", a declarat Mark Smith, directorul tehnic al echipei britanice.

Patronul Tony Fernandes a evidenţiat faptul că echipa va introduce pentru prima oară update-uri după numai două curse, după ce anul trecut a aşteptat până la Marele Premiu al Spaniei.

"Principala noastră preocupare este să îmbunătăţim performanţa aerodinamică a monoposturilor. Asta ne va oferi şansa de a lupta pentru punctul pe care vrem să-l câştigăm şi faptul că putem merge în următoarele două curse cu update-urile la care anul trecut puteam doar să visăm este un semn încurajator şi unul care arata cât de mult munceşte echipa pentru a ne atinge obiectivele", a precizat omul de afaceri malaysian.

Via | Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru