Caterham propune acordarea de puncte pentru toţi piloţii care termină cursele

de Daniel Popescu
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham consideră că toţi piloţii care termină cursele ar trebui să primească puncte, întrucât acest sistem ar ajuta mai mult la diferenţierea echipelor din spatele plutonului.

Niciuna dintre cele trei echipe care au debutat în Formula 1 în sezonul 2010 nu a reuşit să câştige puncte în cei trei ani de existenţă, însă cei de la Caterham au găsit o soluţie inedită prin care acest lucru să fie posibil.

Mike Gascoyne, Chief Technical Officer la Caterham Group, afirma că fiecare pilot ar trebui să primească puncte dacă termină o cursă, indiferent de poziţie.

El justifică această opinie prin faptul că în acest fel echipele mici precum Caterham şi Marussia s-ar putea diferenţia mai uşor, dar şi prin faptul că echipa sa a obţinut în extremis locul 10 în clasamentul constructorilor în dauna Marussiei după ce Vitaly Petrov l-a depăşit pe Charles Pic în ultima cursa a sezonului.

Urmareste Automarket
"Depăşirea lui Petrov a fost extrem de importantă, au existat circa şapte milioane de lire sterline pentru acea mişcare.
A fost fantastic din partea lui Petrov, dar am meritat asta ca echipă pentru că am fost tot anul în faţa celor de la Marussia. Am fost mai buni şi ar fi fost o anomalie dacă nu am fi terminat pe locul 10. Cred că trebuie să analizăm acordarea de puncte pentru tot plutonul, pentru că în momentul în care decizi poziţia din clasamentul constructorilor pe baza celui mai bun rezultat în curse poţi pierde foarte mulţi bani din cauza unei singure curse"
, a declarat britanicul pentru SkySports.

În prezent, ocupanţii primelor 10 poziţii într-o cursă primesc puncte în clasamentul general, după ce anterior numărul acestora a crescut de la şase la opt.

Via Crash

Comentarii (4)

  • Baritiu
    Puncte?Poate sferturi, zecimi de punct. Sunt penibili.
    14 4
  • 42 de ani a stat Formula 1 cu puncte doar pentru primii sase clasati si nu s-a plans nimeni. Acum ca avem puncte pentru primii 10(!) vin astia si cer puncte si pentru locul 24?!? Nu sunt un adept al huliganismului, sau al fotbalului, for that matter, dar HUO!!!
    4 0
  • Banii sint importanti pentru cele trei echipe codase si nu punctele. Da-le Bernie la toate trei echipele cate un premiu de consolare de vreo 5mil Eur ca sa aiba si ei cu ce sa mai vina anul urmator.
    4 0
  • pentru clasamentul constructorilor ,e f important ,ar fi OK si pentru spectacol
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru