Caterham renunţă la dezvoltarea actualului monopost

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a renunţat la îmbunătăţirea monopostului din acest sezon pentru a se concentra pe dezvoltarea celui de anul viitor.

Cu siguranţă nu vom mai aduce update-uri, pentru că ne concentrăm doar pe anul viitor.

Giedo van der Garde
Pilot Caterham
Caterham a luat decizia radicală de a renunţa complet la introducerea de update-uri pentru actualul monopost, deşi până la finalul sezonului au mai rămas nouă curse.

Dezvăluită de Giedo van der Garde, decizia a fost luată pentru a permite echipei britanice să se concentreze exclusiv pe dezvoltarea monopostului de anul viitor, atunci când regulamentul tehnic va suferi schimbări majore.

"Cu siguranţă nu vom mai aduce update-uri, pentru că ne concentrăm doar pe anul viitor. Cred că distanţa până la celelalte monoposturi este un pic prea mare. Pe unele circuite probabil că vom fi mai aproape, dar va fi foarte dificil să o micşorăm în acest an şi anul viitor", a declarat olandezul.

Esential 14 este cel mai bun rezultat obtinut de Caterham in acest sezon
În acest context, este puţin probabil ca echipa britanică să înregistreze progreseze inclusiv în comparaţie cu rivalii de la Marussia, însă van der Garde este încrezător că performanţele vor rămâne la acest nivel până la finalul anului.

"Dacă vom continua să progresăm în acest ritm în următoarele curse, cred că vom face o treabă bună spre finalul anului", a adăugat el.

Deşi a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 sub numele de Team Lotus, Caterham nu a reuşit să obţină niciun punct în Formula 1.

În acest sezon, cea mai bună performanţă a fost o dublă clasare pe locul 14, prin Charles Pic în Malaysia şi van der Garde în Ungaria.

Via The F1 Times

Comentarii (1)

  • Bine, ei puteau la fel de bine sa renunte la dezvoltarea monopostului din Australia..
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru