Caterham restructurează departamentul tehnic

de Daniel Popescu
Sambata, 10.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham l-a concediat pe directorul tehnic Mark Smith şi a numit un "comitet tehnic" format din trei ingineri care vor prelua atribuţiile sale.

Esential 13 este cel mai bun rezultat obtinut de Caterham in sezonul 2014 (Kamui Kobayashi, Malaysia)
3 este numarul abandonurilor suferite de Caterham in primele patru curse ale anului
Caterham a avut parte de un debut modest de sezon în are a fost surclasată în unele curse de rivalii de suferinţă de la Marussia.

În condiţiile în care echipa şi-a propus să câştige cel puţin un punct în acest sezon pentru a rămâne implicată în Formula 1 şi pe viitor, echipa britanică a decis că este momentul potrivit pentru o restructurare majoră a departamentului tehnic.

Astfel, echipa a renunţat la serviciile directorului tehnic Mark Smith, iar rolul său a fost practic desfiinţat. În schimb, Caterham a înfiinţat un "comitet tehnic" alcătuit din trei ingineri de top: John Iley, Jody Egginton şi Gerry Hughes, iar aceştia îl vor avea ca unic superior pe şeful Cyril Abiteboul.

Cu această ocazie, Iley a preluat funcţia de şef al ingineriei, în timp ce Eggington este noul şef al departamentului de design, iar Hughes rămâne şef al inginerilor, dar preia şi rolul de şef al operaţiunilor de cursă.

"După ce anul trecut am investit într-o nouă fabrică, iar pe parcursul iernii în dezvoltarea capacităţilor aerodinamice, noua structură oferă celor trei specialişti pe care suntem norocoşi să-i avem  oportunitatea de a-şi folosi experienţa, pasiunea şi devotamentul pentru a ne ajuta să progresăm", a declarat Abiteboul.

Caterham ocupă ultimul loc în clasamentul constructorilor în spatele celor de la Marussia.

Niciuna dintre cele două echipe nu a câştigat puncte, însă Marussia este pe 10 datorită rezultatelor mai bune obţinute în primele patru curse ale sezonului.

Via Caterham

Comentarii (2)

  • pif666
    inadmisibil asa ceva ! am platit sa fac contract si la dolce pentru a viziona f1 si imi baga pe gat pe simona halep in loc de calificari !!!!!!!!
    nu am nimic cu ea,dar puteau sa mute calificarile sau pe halep pe dolce 3 sau 4 ca si asa ne baga pe gat niste reclame acolo si merg in gol. sincer numai in romania se putea intamla asa ceva. platesc un contrat sa vad f1 si vad ce considera ei mai bine. cata nesimtire. am sunat la dolce si a zis ca o sa trasmita mai departe reclamatia mea. dar cine ai crede. total neprofesional. ca sa mai ceri de la sefi lor cand ai comentatori din dodoasca il botezeaza in fiecare cursa pe ricardo ( richiardo) . nu asculta si ei live cand comunica cu inginerul si ai spune riciardo? de unde ma nene atata ricardo. ca ma zgariie pe creier .
    sper sa fie cat mai multi care vor suna la dolce si vor face reclamatie. avem drepturi ca de aia platim. nu mai suntem pe vremea lui ceasca sa ne dea ce vor ei.
    5 0
  • Cine te-a pus sa platesti pentru a vedea numai Formula 1?
    Poti vedea frumos Formula 1 live pe internet nu este in limba romana dar asta este macar il vezi , eu de exemplu il vad pe RTL si il prind fara probleme......mi se pare o prostie sa platesti ca sa vezi Formula 1 oricat de pasionat esti in conditiile in care poti vedea pe internet gratuit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru