Caterham şi-a stabilit strategia de dezvoltare pentru viitorul monopost

de Daniel Popescu
Joi, 23.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a anunţat că monopostul cu care va concura anul viitor va fi o simplă evoluţie a maşinii actuale, scopul fiind dezvoltarea monopostului din acest an până aproape de ultimele curse.

Caterham a luat decizia de a dezvolta monopostul pentru sezonul 2013 pe baza actualului CT01 în loc să înceapă munca de la zero. Hotărârea este justificată de faptul că regulamentul tehnic se va schimba radical începând din sezonul 2014, dar şi de dorinţa de a continua cât mai mult dezvoltarea actualului monopost pentru a reduce decalajul care desparte echipa de plutonul de mijloc.

"Monopostul din 2013 va fi în mare măsură o dezvoltare a actualului monopost. Aşa că nu există nicio schimbare fundamentală în ceea ce facem şi, prin urmare, vom dezvolta acest monopost un pic mai mult în acest sezon decât am fi făcut în altă situaţie", a declarat Mark Smith, directorul tehnic al echipei Caterham, pentru publicaţia ESPNF1.

Urmareste Automarket
La începutul sezonului, Caterham şi-a propus să lupte de la egal la egal cu echipele din spatele plutonului de mijloc precum Williams, Force India şi Toro Rosso, însă echipa este departe de o asemenea performanţă.
Britanicii au introdus la Silverstone un update major pentru sistemul de evacuare, însă nici acesta nu a avut efectul scontat, element admis de Smith.

"Evident, sistemul de evacuare este esenţial şi trebuie să fii conştient atât de de pierderile de performanţă, cât şi de câştigurile de performanţă când realizezi pachetul. Ne concentrăm pe ăsta pentru a obţine mai multă performanţă de la pachet în ansamblu", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru