Caterham va fi sponsorizată de grupul aeronautic EADS

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a anunţat vineri semnarea unui contract de sponsorizare cu grupul aeronautic EADS, evaluat de presa internaţională la 10 milioane de dolari pe an.

Caterham a reuşit să-şi consolideze bugetul pentru următoarele sezoane prin semnarea unui amplu parteneriat strategic cu grupul aeronautic EADS (European Aeronautic Defence and Space), care va deveni unul dintre sponsorii echipei.

Parteneriatul nu vizează însă numai echipa de Formula 1, ci şi divizia de maşini de strada a companiei britanice. Potrivit unor surse citate de jurnalistul Joe Saward, EADS va contribui la bugetul Caterham cu 10 milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri multianuale.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, presa speculează că înţelegerea este una mai amplă în condiţiile în care producătorul de aeronave Airbus face parte din EADS, iar Tony Fernades, patronul Caterham, este proprietarul companiei aeriene low-cost AirAsia.
Astfel, înţelegerea ar prevede ca AirAsia să cumpere mai multe avioane de la Airbus, element care vine astfel inclusiv în avantajul celor de la EADS.

"Sunt încântat că EADS s-a alăturat echipei noastre şi vreau să le urez bun venit în familia Formulei 1 ca partener oficial.

EADS se alătură nu numai echipei de F1, ci întregului grup Caterham, pe măsură ce evoluăm dintr-o echipă de F1 într-o companie auto specializată", a precizat Fernandes.

Via Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru