Chandhok nu va concura în India pentru Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.10.2011
Lotus a confirmat marţi că Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen vor concura pentru echipa în India, pilotul de rezervă Karun Chandhok urmând să participe doar la antrenamentele de vineri.

Lotus a confirmat marţi linia de piloţi cu care va aborda Marele Premiu al Indiei de la finalul acestei săptămâni. În ciuda speculaţiilor potrivit cărora Lotus îi va oferi oportunitatea indianului Karun Chandhok de a concura în faţa propriilor suporteri, acesta va participa doar în prima sesiune de antrenamente libere.

Indianul nu şi-a putut ascunde dezamăgirea pentru decizia pe care a luat-o echipa sa, mai ales că a fost implicat activ în proiectul noului circuit.

"Evident, sunt dezamăgit că nu voi fi pe grila de start pentru primul Mare Premiu al Indiei. Toate lumea ştie că cea mai importantă cursă pentru orice pilot este cea de acasă, cu atât mai mult pentru mine. Am fost implicat în proiect încă de când circuitul era o bucată goală de pământ, iar entuziasmul în India este foarte mare. Am avut 28 de interviuri în ultimele două zile", a precizat el.

Lotus a justificat decizia prin faptul că are ca obiectiv locul 10 în clasamentul constructorilor la finalul acestui sezon.

"Sunt sigur că exista fani în India care vor să-l vadă pe Chandhok concurând duminică pentru noi, dar a trebuit să luăm cea mai bună decizie pentru viitorul echipei.

A trebuit să luăm dificila decizie de a nu-i permite să concureze în cursă din acest weekend pentru că este vital să ne asigurăm locul 10 în sezonul 2011", a declarat Tony Fernandes, patronul echipei Lotus.

Presa internaţională speculează însă că adevăratul motiv este refuzul lui Trulli de a-i ceda locul în cockpit lui Chandhok.

Via | Team Lotus

Taguri: Chandhok, India, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru