Cinci piloti penalizati pe grila de start de la Suzuka!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.10.2009
Jenson Button, Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Adrian Sutil si Sebastien Buemi au fost penalizati cu cate 5 pozitii pe grila de start pentru viteza excesiva in timpul steagurilor galbene din calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei.

Grila de start a Marelui Premiu al Japoniei este bulversata complet de decizia comisarilor de cursa de a penaliza cu 5 pozitii nu mai putin de 5 piloti, printre care si doi dintre pretendentii la titlul mondial.

Astfel, Jenson Button, Rubens Barrichello, Fernando Alonso Alonso, Adrian Sutil si Sebastien Buemi au fost pedepsiti de forul mondial, care a considerat ca toti cei 5 piloti au rulat cu o viteza prea mare intr-un anumit sector al circuitului de la Suzuka in momentul in care steagurile galbene erau fluturate pentru a semnala un incident.

Comisarii de cursa au explicat ca cei cinci piloti nu au franat suficient de mult in momentul in care au trecut prin zona in care erau afisate steagurile galbene in urma accidentului produs de Sebastien Buemi la finalul celui de-al doilea segment, care a lasat pe pista resturi ale aripii fata.

Niciunul dintre pilotii Brawn GP nu stabilise un timp in acea parte a calificarilor in momentul in care au fost afisate steagurile galbene. De asemenea, Buemi a fost mustrat pentru faptul ca a revenit la boxe cu un monopost grav avariat, punandu-i astfel in incuracatura pe ceilalti piloti.

Anterior, cei cinci piloti au obtinut urmatoarele pozitii pe grila de start: Button 7, Barrichello 5, Alonso 12, Sutil 4 si Buemi 10.

De asemenea, Heikki Kovalainen a fost la randul sau penalizat cu 5 pozitii pe grila de start, ca urmare a faptului ca a schimbat cutia de viteze in urma accidentului din calificari.

Noua grila de start pentru Marele Premiu al Japoniei este disponibila aici.

Comentarii (14)

  • bravo
    da pot sa stau linistit in acest moment, cursa e terminata deja
    0 0
  • @admin
    am deranjat cu comentariul meu cumva? sau doar nu isi mai avea locul pentru acest articol...nu de alta dar sa stiu alta data daca sa mai postez clasamente afisate pe alte site-uri. merci anticipat de raspuns.
    0 0
  • Nico
    buna pleasca pentru Rosberg.Poate da lovitura!:)
    0 0
  • pilotii BMW
    printre cei 5 piloti nu figurau si pilotii BMW?
    0 0
  • diesel08
    nico va ramine mai mult pe pista decit cei din fata sa, avind mai multa benzina
    0 0
  • michelle_b
    exact!cu un start bun in care sa-si conserve pozitia prinde podiumul.
    0 0
  • bmw
    Kubica la fel:),sanse bune.
    0 0
  • Dani ...
    "Cei patru evanghelisti erau trei: Luca si Matei". Cei cinci piloti din titlul stirii, sunt sase :P. Iar pentru McLaren & Kova care au fost adaugati ulterior nu s-au scazut puncte :)
    0 0
  • Dar pana cand???
    tot o sa aibe norocula sta Ferrari? De la cursa din Ungaria mereu se strecoara in fata desi masina lor niciodata nu a fost de pozitia pe care au ocupat-o. Cei din fara gresesc sau sunt penalizati si Raikkonen ajunge in fata. Asta ar mai lipsi acuma sa il depaseasca sau chiar sa il atinga pe Lewis la start.... Afara cu Kovalainen odata.... cel mai slab pilot pe care l-a avut Mclaren in ultimii 25 de ani X(
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    mai neobositule:)),take a break!
    0 0
  • poate fac recurs
    mai trebuie asteptat, nimic nu e pe siteul fia, asa ca eu zic sa nu va ambalati
    0 0
  • oficial
    al cui? al f1poate ca da, eu ma refeream la federatia intarnatinala de automobilism, de sus in jos coboara ordinele sau crezi ca f1 este peste fia, numai bine
    0 0
  • Stimate autor,
    Cum sa fie Buemi penalizat pentru viteza excesiva pe zona cu steag galben?! Macar ai vazut calificarile? Sau ai citit siteul oficial? Buemi a fost penalizat pentru ca a mers cu o masina avariata pe pista, pe cand ceilalti 4 nu au redus viteza in zona in care erau ramasitele lui Buemi in urma accidentului, zona semnalizata cu steag galben...
    0 0
  • SONDAJ ~
    Eu zic ca tot a venit vorba de Fisichella . Sa facem sondajul zilei Daca va lua fisichella vrun punct cursa asta si deasemenea pana la sfarsitul anului :)) eu l-am facut p >>> http://kimi-iul.blogspot.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru