Circuitul de la Austin copiază trei viraje celebre din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Organizatorii Marelui Premiu al SUA au prezentat primele detalii despre circuitul de la Austin, care va copia trei dintre cele mai cunoscute viraje din calendar.

Publicaţia americană Statesman a dezvăluit miercuri configuraţia noului circuit de la Austin, a cărui construcţie va începe în curând şi care va găzdui Marele Premiu al Statelor Unite începând din sezonul 2012.

Principala caracteristică a pistei este că aceasta copiază trei dintre cele mai cunoscute viraje din calendarul competiţional: virajul Backetts de pe circuitul de la Silverstone, sectorul Stadium al circuitului de la Hockenheim şi celebrul viraj 8 de la Instabul, acolo unde piloţii rulează cu acceleraţia la podea în trei viraje consecutive.

Circuitul va avea o lungime de 5.4 km, diferenţa de nivel va fi de 40 de metri şi va exista şi o linie dreaptă de mare lungime. Configuraţia circuitului este stabilită în proporţie de 95%, eventualele modificări urmând să apară în funcţie de deciziile organizatorilor privind mărimea clădirilor şi a drumurilor de acces. Iată configuraţia circuitului de la Austin:

 

Austin

austin_track

Via | F1 Technical

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru