Cursa din Statele Unite ar putea fi mutată în noiembrie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.06.2011
Cursa inaugurală de pe circuitul Austin din Statele Unite de anul viitor ar putea fi amânată pentru luna noiembrie din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în luna iunie.

Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii va reveni în calendarul Formulei 1 în sezonul 2012, prin intermediul unei curse găzduite de noul circuit construit în Austin, Texas.

Conform calendarului provizoriu al Formulei 1, cursa de anul viitor este programată pentru 17 iunie, însă Bernie Ecclestone discută cu echipele privind o potenţială amânare pentru luna noiembrie, întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

O astfel de decizie ar putea avea un impact major din punct de vedere logistic, întrucât în actuala configuraţie echipele ar călători o singură dată pe continentul nord-american, pentru cursa din SUA şi cea din Canada.

În altă ordine de idei, consiliul local din Austin a anunţat miercuri seară că sprijină desfăşurarea Marelui Premiu al Statelor Unite. Decizia este una importantă din punct de vedere financiar şi va permite organizatorilor să finalizeze la timp construcţia cuircuitului. Anterior, guvernul din Texas a promis că va oferi organizatorilor 25 de milioane de dolari anual pentru bună desfăşurare a cursei.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru