Circuitul de la Melbourne a fost modificat

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.03.2009
FIA a anuntat ca organizatorii Marelui Premiu al Australiei au modificat circuitul de la Melbourne ca urmare a accidentului suferit anul trecut de Timo Glock.

Organizatorii cursei inaugurale a sezonului 2009 au aplicat mai multe modificari in privinta pistei si a zonelor adiacente circuitului de la Melbourne, pentru a evita problemele intampinate anul trecut.

Timo Glock a avut parte de un accident spectaculos in timpul cursei din 2008, dupa ce a pierdut controlul volanului si a ajuns pe iarba de pe marginea pistei. Din cauza unui damb de pamant, pilotul echipei Toyota a fost propulsat in aer, incident care a provocat intrarea masinii de siguranta pe circuit.

La vremea respectiva, organizatorii au fost aspru criticati pentru indolenta de a lasa un astfel de damb pe marginea circuitului, insa problema a fost remediata pentru acest an. Astfel, suprafata de pe marginea circuitului din virajul 12 a fost tasata si este acum plana, iar bordurile si iarba artificiala din virajele 6 si 12 au fost extinse.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru