Constructorii europeni sprijina echipele din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile a anuntat oficial ca sprijina initiativa echipelor din Formula 1 in privinta schimbarii modului in care este guvernata competitia.

Conflictul dintre echipele din Formula 1 si FIA a marcat vineri un nou episod, dupa ce forul mondial a cerut echipelor FOTA sa renunte in termen de 7 zile la conditiile pentru inscrierea in sezonul 2010, in caz contrar acestea urmand sa nu fie acceptate in competitie anul viitor.

In contextul in care niciuna dintre cele doua parti nu da semne ca va ceda, Aosiciatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anuntat ca sprijina demersurile initiate de FOTA pentru schimbarea modului in care este guvernat acest sport.

"Membrii Consiliului Director ai ACEA au discutat astazi situatia curenta din Formula 1 si au ajuns la concluzia ca actualul sistem de guvernare nu poate continua. ACEA a ajuns la concluzia ca FIA are nevoie de un sistem de guvernare transparent, inclusiv prin revizuirea constitutiei sale, pentru a se asigura ca vocea membrilor sai si a competitorilor din sporturile cu motor din intreaga lume sunt reflectate corespunzator", se arata in comunicatul de presa al ACEA.

Constructorii europeni si-au exprimat solidaritatea pentru echipele din Formula 1 si sprijinul pentru redistribuirea veniturilor din drepturile TV si reducerea costurilor conform propunerilor formulate anterior de echipe.

"Membrii ACEA sprijina activitatile si obiectivele FOTA pentru a impune o guvernare stabila si clara si reguli transparente comune tuturor competitorilor si pentru a obtine o reducere a costurilor, inclusiv prin atribuirea corespunzatoare a veniturilor pentru echipele din F1".

"Daca aceste obisctive nu sunt indeplinite, BMW, Ferrari, Mercedes, Renault si Toyota, alaturi de celelalte echipe, sunt deteminate sa gaseasca o metoda alternativa pentru a practica acest sport intr-o maniera clara si prin alocarea corecta a veniturilor".

ACEA a fost fondata in anul 1991 si reprezinta interesele a 15 constructori europeni, printre care se numara producatori de masini, camioane si autobuze. In prezent, ACEA este formata din BMW Group, DAF, Daimler, FIAT, Ford Europa, General Motors Europa, Jaguar Land Rover, MAN Nutzfahrzeuge, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault, Scania, Toyota Motor Europa, Volkswagen si Volvo.

Via | ACEA

Comentarii (6)

  • mad max
    Este evident ca martalogul asta se ghideaza dupa vechiul slogan ,,Dezbina si cucereste''.El doreste cu orice pret sa sparga unitatea FOTA incercand sa atraga Ferrari,Red Bull si Torro Rosso de partea sa.In tot acest razboi Ferrarii sunt de departe pionul principal.Daca max atrage Ferrari de partea sa atunci celelalte echipe vor ceda si vor accepta conditiile lui.Cel mai important lucru este ca FOTA sa ramana unita in continuare,mai ales ca are parte si de sprijinul constructorilor si sa nu cedeze la santajul nebunului.Atata timp cat constructorii sprijina FOTA se poate crea o competitie paralela pe circuite care nu mai fac parte din calendarul F1.Abia atunci se va vedea cine a pierdut in acest razboi, iar invinsul va fi mad max
    0 0
  • ctlnmihai
    Constructorii europeni sprijina echipele din Formula 1
    Problema e ca FOTA s-a constituit prea tarziu si unele echipe k Ferrari a pornit razboiul impotriva FIA atunci cand raul a fost deja facut
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Diferenta este ca macar Ferrari lupta, in comparatie cu alte echipe care au bagat capul in pamant de cativa ani. Sau si-au schimbat formula organizatorica pentru ca nu au nici o influenta. Asta este. Unele nume si echipe sunt mai mari, altele sunt zero barat.
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    Da ..Ferrari lupta ptr. ca are ceva de castigat si acum n-are nimik de pierdut..Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca Ferrari ar fi fost pe locul 1 si s-ar fi luptat ptr. titlul in anul acesta.. ar mai fi avut aceeasi pozitie? eu personal nu cred Si alte echipe au luptat in anii trecuti si s-a vazut ce s-a intamplat..Cand Ferrari primea tratamente preferentiale si bani prin acorduri incheiate cu bernie si Max ,oameni k Frank William ,ken tyrell sau ron dennis erau persoana non grata ptr. Fia si ptr. cei amintiti mai sus.In concluzie lupta impotriva celor 2 trebuia sa inceapa de acum cativa ani nu de acum..Lupta de acum cativa ani?? Eu n-am citit deniciun protest Ferrari de acum 2-3 ani impotriva celor 2 adica a lui Max si Bernie..e buna chestia ca ferrari lupta de cativa ani impotriva FIa..e o gluma buna..
    0 0
  • mai baiete !
    ctlm..... esti chiar asa de pornit contra lui Ferrari incat nu esti capabil sa intelegi, daca ai citit?, comunicatul FOTA. Printre cerinte se afla la loc de frunte si desfasurarea competitiei in conditiile regulamentului din 2009, adica........
    0 0
  • ctlnmihai
    @wolful
    Se pare ca tu nu intelegi com-ul meu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru