Controverse la Lotus: Grosjean a "implorat" ca Raikkonen să primească ordin de echipă

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a solicitat celor de la Lotus să-i impună un ordin de echipă lui Kimi Raikkonen pentru a recupera locul doi în Correa de Sud pierdut din cauza unei greşeli personale.

Esential 3 este numarul podiumurilor obtinute de Grosjean in acest sezon
Marele Premiu al Coreei de Sud a generat o controversă asemănătoare cu cea în care au fost implicaţi Lewis Hamilton şi Nico Rosberg în cursa de la Sepang de la începutul anului.

Romain Grosjean concura pe locul doi în momentul în care a comis o greşeală şi a fost depăşit de Kimi Raikkonen. Ulterior, francezul a afirmat prin radio că este mult mai rapid decât coechipierul său, sugerând astfel echipei să-i permită să-l depăşească printr-un ordin de la boxe.

"Romain a devenit frustrat pentru că a comis o mică greşeală după ieşirea Safety Car-ului şi Kimi l-a depăşit. Cred că implora pentru un ordin de echipa pentru a-l lăsa să treacă, dar a comis o greşeală şi era o cursă normală. Cred că ar fi putut fi mai rapid, dar a pierdut concentrarea din cauza presiunii, iar asta este o lecţie", a declarat şeful Eric Boullier.

Cred că Grosjean implora pentru un ordin de echipa pentru a-l lăsa să treacă, dar a comis o greşeală şi era o cursă normală.

Eric Boullier
Sef Lotus
Frustrat de situaţie, Grosjean a fost în cele din urmă calmat de directorul operaţiunilor de cursa Alan Permane, care i-a promis că situaţia avea să fie clarificată după cursă.
"Vom vorbi despre asta în birou după aceea, dar pentru moment zâmbeşte larg pe podium, zâmbeşte larg", i-a transmis el prin radio în turul de revenire la boxe.

Ulterior, Grosjean a preferat să minimalizeze incidentul şi a afirmat că singurul motiv pentru care a terminat doar pe locul trei a fost greşeala comisă anterior.

"Am comis o mică greşeală şi Raikkonen m-a putut depăşi, iar apoi am avut steaguri galbene în virajul patru, aşa că nu am putut folosi sistemul DRS. Am încercat să forţez la sfârşit, dar este bine să revin pe podium şi este bine pentru echipă", a declarat el. 

Comentarii (12)

  • de fapt se lamenta si el ca e mai rapid si bla bla dar fara sa dovedeasca asta depasind. Pune osu la munca si fa treaba pe circuit nu prin radio.
    23 4
  • Kimi i-a ras in fata, iar dupa ce l-a depasit a fost comunicat de la boxe pentru Grosjean ca e cursa deschisa. Adica, daca vrea il poate depasi pe Kimi. Cei de la Lotus in mod sigur l-ar fi preferat pe Gro pe locul 2, dar ordin de echipa lui Kimi, mai ales acum dupa ce are contract asigurat la alta echipa pe anul viitor pe mult mai multi bani?! Cat o fi el de Iceman, dar daca ar fi auzit asta in casti, ar fi fost extrem de periculos pentru el. Ar fi lesinat de ras in monopost si am fi avut un nou incident de cursa.
    33 2
  • GrosJan
    care e treaba cu "sunt mai rapid" si ordin de echipa pe motivul asta.

    Excuzand situatiile in care doar se mimeaza asta (exemplu ferrari unde cel din fata se lasa si prins din urma) coechipierul care vine din spate si cere ordin de echipa ca e mai rapid anunta de fapt echipa ca ar fi mai bine sa fie lasat sa treaca dacat sa riste un acrosaj si sa pierda echipa ambele masini din cursa.

    Dar multi piloti aflati in situatia data pot minti in legatura cu rapiditatea lor momentana, sunt cel mult tot atat de rapizi si pot tine ritmul si vor sa pice para malaiata ca da bine, miroase a pilot nambar oan.
    3 9
  • tatalugrosjan
    "excuzeaza" grosjane, varza gramatica la fel si comentariu tau
    7 2
  • bunicu lu grosjan
    tata lu tata lu grosjan

    era 'excluzand' fiule. Si gramatica e argumentul suprem al prostului fara argumente de pe mai toate blogurile.
    3 5
  • "varza comentariul"

    Nu mai da raspunsuri goale. Daca ai ceva de spus, spune.
    1 2
  • La fel este si al tau.Privitor la situatia de mai sus , adica ordinul de echipa este de la sine inteles ca acesta nu avea sa vina, deoarece:
    1.kimi are dublul punctelor lui grosjean,, deci el este numero uno, deocamdata.
    2.Timpii lui kimi in momentul comunicarii radio erau mai buni ca ai lui grosjean, ce este drept doar cu o zecime si ceva dar erau mai buni si asta pe 2 tururi consecutive.
    In rest putem "discuta" pe marginea subiectului pana facem basici la degete ,cert este ca kimi a fost mai bun si a iesit pe doi , iar echipa nu a vazut in asta un motiv de penalizare ca ar fi fost de rasul curcilor.Asa ar trebui sa fie cursele , cel mai bun in fata(daca poate).
    8 0
  • @bunicule
    E plina tara asta de postaci "de blog" care au "opinii" dar nu stiu sa scrie. Bine-ar fi invers insa lucrurile astea nu sunt complementare.
    3 0
  • bunica
    scrisul 100% corect dpdvd gramatical nu-ti asigura si idei bune. Sunt savanti in domenii cheie al dezvoltarii omenirii care nu scriu nici pe departe foarte bine gramatical. Asta spune multe. In schimb poti avea idei goale cunoscand gramatica bine (ca de gresit gresesc toti mai mult sau mai putin).

    Gramatica este importanta doar cand subiectul de discutie e gramatica. In rest nu e decat un instrument care poate fi folosit mai bine sau putin mai rau fara a altera idei geniale. Deci daca gramatica face pentru tine diferenta intre destept si prost, ar fi cazul sa reconsideri. Atat de mult sa reconsideri incat sa incerci sa nu ramai doar cu ea ... in caz ca e si ea macar.
    8 3
  • bernie
    Statistic vorbind agramatii sunt peste 90 la suta prosti,inculti,retardati etc.Faptul ca unii dintre noi sunt profesionisti sau chiar genii in diferite domenii si mai fac unele greseli gramaticale nu ii scuza pe ceilalti.Vedeti-va lungul nasului bai baieti ca nu cred ca exista vreun geniu care sa posteze pe aici.
    2 1
  • bernie
    Grosjean asta a stat degeaba pe langa Kimi 2 ani.Daca era ceva de capul lui fura meserie de la Kimi.dar la cat de prost este el cere echipei sa se dea Kimi la parte din calea lui.Daca atat il duce capul nu o sa ajunga niciodata vreo mare scula de pilot.
    3 1
  • bernie
    genii nu, dar destui sa-ti dea clasa in orice alt domeniu. Si destui care sa-ti dea clasa la gramatica. Asa ca vezi-ti lungul nasului.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru