Cosworth îşi pregăteşte motoarele pentru sistemul KERS

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.06.2010
Cosworth a anunţat că îşi va modifica motoarele pentru ca acestea să devină compatibile cu sistemul KERS, în urma reintroducerii tehnologiei în sezonul 2011.

Echipele din Formula 1 au decis să reintroducă tehnologia KERS începând din sezonul viitor, costurile urmând să fie de numai 1 milion de euro pentru echipele independente şi maxim 5 milioane de euro pentru echipele sprijinite de constructori.

Chiar dacă utilizarea tehnologiei va fi facultativă, Cosworth a dezvăluit ca a demarat deja procesul de modificare a motoarelor pentru ca unităţile să fie compatibile cu KERS, indiferent dacă Lotus, Virgin şi Hispania vor utiliza sau nu acest sistem.

"Planurile noastre pentru 2011 sunt în plină desfăşurare. Vrem să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru reintroducerea sistemului KERS. Pentru a obţine acest lucru este mai complicat decât să lăsăm echipele să ataşeze pur şi simplu sistemul. Trebuie să reconfigurăm motorul şi suntem pregătiţi să realizăm asta pentru a ne asigura că echipele pot utiliza KERS dacă doresc", a declarat Mark Gallagher, şeful operaţiunilor de Formula 1 al constructorului britanic.

Dintre cele patru echipe pentru care Cosworth furnizează motoare în acest moment, numai Williams a confirmat că va folosi KERS anul viitor, însă presa internaţională speculează că britanicii intenţionează să renunţe la aceste unităţi în favoarea celor oferite de Renault.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru