Cosworth: "Williams nu va renunţa la motoarele noastre"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.06.2010
Oficialii Cosworth sunt convinşi că Williams va utiliza motoarele sale şi anul viitor, deşi presa anticipează semnarea unui contract cu Renault.

Presa internaţională a dezvăluit recent că Williams poarta negocieri cu Renault pentru a încheia un parteneriat privind furnizarea motoarelor începând din sezonul 2011.

Deşi înţelegerea este dată ca fiind aproape sigură, oficialii Cosworth susţin că au contract cu Williams pentru trei ani şi că nu au fost abordaţi în privinţa rezilierii acestuia.

"Avem un contract pe trei ani cu Williams şi nu există nicio dovadă că ei doresc să încheie acest parteneriat", a declarat Mark Gallagher, directorul departamentului de afaceri al constructorului britanic.

Pe lângă Williams, se vehiculează că şi cei de la Lotus intenţionează să renunţe la motoarele Cosworth în favoarea celor de la Renault. Celelalte două noi echipe din competiţie, Hispania şi Virgin, utilizează la rândul lor motoare Cosworth şi se anticipează ca şi cea de-a 13-a echipa are aceleaşi intenţii. Singura excepţie în acest sens ar putea fi ART Grand Prix, care ar putea utiliza motoare Ferrari.

Pe de altă parte, Cosworth susţine că a identificat problemele din cauza cărora motoarele Cosworth nu sunt foarte fiabile, urmând să le remedieze după ce va primi acordul FIA în acest sens.

"Am descoperit cauza şi am trimis soluţia celor de la FIA pentru a primi permisiunea de a efectua schimbarea", a adăugat el.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru