Coulthard: "Vettel poate deveni cel mai bun pilot din istorie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.08.2011
David Coulthard consideră că Sebastian Vettel poate deveni cel mai bun pilot din istoria Formulei 1, însă nu anticipează o dominaţie în stilul lui Michael Schumacher.

Victoria obţinută la Spa-Francorchamps îl apropie pe Sebastian Vettel de al doilea titlu mondial consecutiv, iar David Coulthard consideră că germanul progresează în toate asectele esenţiale pentru un pilot. Scoţianul anticipează că, dacă va continua în acest ritm, Vettel ar putea deveni cel mai bun pilot din istoria Formulei 1.

"S-ar putea să fim martorii dezvoltării celui mai bun pilot din istoria Formulei 1. Sigur, nu putem spune asta încă şi numai istoria va decide. Dar faptul că Seb continuă să-şi îmbunătăţească fiecare aspect al jocului, de la stilul de pilota la gestionarea pneurilor, progresând pe baza vitezei sale naturale, este de necontestat."

"Şi nu cred că standardul a fost vreodată mai ridicat decât acum. Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber: aceşti băieţi sunt de clasă mondială. Michael Schumacher a revenit şi a aflat asta pe propria piele. Pur şi simplu, Seb îi surclasează pe toţi", a precizat fostul pilot al echipelor McLaren şi Red Bull într-un editorial publicat în Daily Telegraph.

În schimb, Coulthard consideră că Vettel nu va fi capabil să instituie o dominaţie în stilul lui Schumacher în Formula 1, întrucât diferenţele de valoare dintre monoposturile Red Bull, Ferrari şi McLaren nu sunt atât de mari încât să-i permită acest lucru.

"Nu cred.

Schumacher pilota un monopost care nu se strica niciodată, un monopost superior celor ale rivalilor, cu teste nelimitate şi cel mai mare buget din F1. Ferrari şi McLaren au resursele şi angajaţii pentru a prinde din urmă Red Bull şi au şi reuşit asta. Forma lor a fost la fel de bună ca a celor de la Red Bull de luni de zile, iar McLaren a avut probabil cel mai rapid monopost în Belgia. Pur şi simplu nu şi-au făcut treaba. Seb a făcut-o", a mai precizat el.

Via | Daily Telegraph

Taguri: Coulthard, Vettel

Comentarii (2)

  • simona
    Vettel THE BEST!!!
    Vettel si Alonso sunt pilotii momentului!
    Webber si Button, bravo!
    Cat despre Hamilton, el a ajuns MASCARICIUL din F1 !!!
    13 4
  • mobius
    ramane de vazut
    Coulthard este un pilot pe care l-am apreciat foarte mult si il stimez in continuare. El are dreptate in ceeace spune despre Vettel, este intr-adevar un pilot talentat, dar nu sunt sigur ca a luat in considerare faptul ca Vettel este un campion care a fost impins fortat catre primul titlu, este ca atare putin necopt dupa parerea mea, beneficiaza de o masina dubios de buna in raport cu celelalte de pe grila (vom afla poate vreodata si dedesupturile acestei superioritati) si in plus beneficiaza de sprijinul total consider, relativ normal al echipei (poate si Webber isi va scrie vreodata memoriile), dar in acelasi timp mai putin normal al celorlalte foruri mondiale (Bernie si FIA). S-ar putea sa gresesc dar Vettel a castigat aproape toate victoriile din acest an, plecand din pole-positione, altfel s-a dovedit ca nu prea poate castiga, chiar cu repet, dubios de buna sa masina. Vom vedea ce se va intampla in sezonul viitor, pentru ca iarasi repet Ferrari va trebui sa faca ceva pentru blazonul sau si doar cu un pilot, de exceptie si foarte motivat, nu va putea realiza foarte mult. Se pare ca strategiile noului venit in echipa nu dau nici pe departe roadele asteptate, cat despre Domenicali ce sa mai vorbim. As mai aminti ca in acest sezon DRS-ul si modul de gestionare a pneurilor, a adus multa artificialitate in desfasurarea curselor.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru