Cursa de GP2 din Bahrain a fost anulată. Urmează F1?

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.02.2011
Cursa din competiţia GP2 Asia programată în acest weekend în Bahrain a fost anulată din cauza violentelor stradale din acest stat, iar Marele Premiu de F1 ar putea avea acelaşi deznodământ.

Federaţia Sporturilor cu Motor din Bahrain a decis joi să anuleze cursa din competiţia GP2 Series programată pentru acest weekend, invocând ca motiv "forţa majoră", în urma numeroase incidente care au avut loc pe străzile capitalei Manama.

Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 60 au fost daţi dispăruţi după ce poliţia a intervenit în forţă în grupurile de protestatari care solicită reforme politice.

"În urma evenimentelor din Bahrain, la solicitarea Federaţiei Sporturilor cu Motor din Bahrain, s-a decis ca restul programului care trebuia să aibă loc în acest weekend la circuitul din Bahrain să fie anulat din cauza forţei majore", precizează organizatorii competiţiei GP2 Asia într-un comunicat de presă.

În urma acestei decizii, şansele ca Marele Premiu al statului Bahrain, prima etapă a sezonului 2011 al Formulei 1, să fie de asemenea anulat au crescut exponenţial. Echipele de Formula 1 se vor reuni vineri la Barcelona pentru a discuta posibilitatea de a amâna Marele Premiu programat în weekendul 11-13 martie, dar şi sesiunea de teste care ar trebui să aibă loc în perioada 3-6 martie.

Via | GP2 Series

Comentarii (10)

  • De ce nu se disputa pe alt circuit prima etapa ? (doar din cele de teste ar fi pregatite pt asa ceva)
    10 2
  • @Daniel
    Capitala Regatului Bahrain este Manama (http://en.wikipedia.org/wiki/Manama)
    Manila e in Filipine :)
    7 0
  • levier
    Bahrain
    Ar fi fost grozav sa poata fi tinuta cursa pe alt circuit, dar probabil ca problemele de organizare nu pot fi rezolvate intr-un timp atat de scurt.
    8 0
  • De ce?
    pentru că boss-ul F1, moșulică Ecclestone, a ales să ducă F1 în tările "civilizate" din lumea a 3-a.
    A vrut bani de la "dictatori".
    Astfel circuitele tradiționale din Europa și America sunt acoperite de praf.

    Spengler spunea în 1917 că europeanul este im****nt, că se sinucide, apare o oboseală psihică a civilizatului care nu are vigoarea perifericilor, astfel el pierde civilizația printre degete.
    Poate are dreptate filosoful german.
    10 2
  • Eu am sa-l sun pe nea Bernie si am sa-i propun ca in loc de Bahrain (care si asa e un circuit anost), cursa sa se desfasoare la Jerez (fiind un circut clasic depasirile sun posibile iar tribunele se vor umple de spanioli).
    9 0
  • Mavric
    @Crisztian
    E posibil ca pe celelalte circuite sa se mai lucreze in diverse locuri, fie pe circuit fie in tribune si nu pot confirma data exacta a terminarii intregii activitati iar asta ingreuneaza organizarea curselor.
    3 0
  • ayrton4ever
    sa speram ca nu se va anula
    Sa speram ca nu se va ANULA...o amanare nu ar fi problema....dar pe cand s-o amane?...la sfarsitul sezonului?...e greuuu...cat despre alte circuite care-i pot lua locul...mai ales acum...cu o luna inainte de inceperea campionatului...e complicat cu drepturi tv..bilete....plus ca infrastructura circuitelor de teste nu trebuie sa indeplineasca toate standardele circuitelor pe care se organizeaza cursele...sa vedem ce va fi
    2 0
  • salutare
    si la Jerez cum sa se defasoare cu lanturi la pneuri,pentru ca s-a anuntat vreme proasta si in Spania cu ninsori si ploi :)
    Daca nu era programul extins ca sa c uprinda si zonele astea mai 'dictatoriale',cu seici plin de bani,sezonul ar fi inceput undeva pe la inceputul lui Apriilie!
    3 2
  • @mad 79
    In Spania e cald si bine. Eu am fost la testele de la Valencia in 10 feb si erau 18 grade. Acum o saptamana erau 25 de grade. In Spania ninge f rar si asta se intampla in nord in apropierea Frantei iar zapada e putina
    1 0
  • salutare
    asta stiu,dar au anuntat la meteo ca se cam strica vremea in Spania,si ai sa vezi,ca mai mult ca sigur ca o sa ploua la Barcelona in una din zile daca nu in toate!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru