Damon Hill solicită anularea cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.06.2011
Fostul campion mondial Damon Hill solicită ca FIA să nu reprogrameze cursa din Bahrain în acest sezon din cauza conflictelor de stradă din această ţară.

Damon Hill este prima personalitate din Formula 1 care îşi exprimă în mod public dezacordul privind revenirea Marelui Premiu al statului Bahrain în calendarul sezonului 2011.

Dacă cei de la Mercedes GP s-au rezumat să pună accent pe provocarea logistică şi pe posibila prelungire a sezonului până în luna decembrie, campionul mondial din sezonul 1996 susţine că F1 ar face o greşeală dacă ar organiza o cursă într-o ţară care îşi atacă proprii cetăţeni pentru a asigura ordinea.

"Această criză este o oportunitate pentru Formula 1 să arate că îi pasă de toţi oamenii şi de drepturile omului. Nu sunt un purtător de cuvânt oficial pentru Formula 1 şi vorbesc doar în nume propriu. Dacă Formula 1 este de acord să aibă o cursă în Bahrain, va avea pentru totdeauna spectrul asocierii cu metodele represive pentru a obţine ordine. În opinia mea, lucrul potrivit este să nu concurăm în Bahrain până la dispariţia acestor dubii", a declarat Hill.

O decizie privind reprogramarea cursei din Bahrain va fi luată vineri la Barcelona în cadrul întrunii Consiliului Mondial al FIA, iar un verdict este dificil de anticipat.

Pe de o parte, statului Bahrain insistă că poate organiza cursa şi este sprijinit în acest demers de Bernie Ecclestone, iar decizia va fi influenţată de Sheikh Abdullah bin Isa Al-Khalifa, preşedintele Federaţiei de Motorsport din Bahrain, care este membru în Consiliul Mondial şi a jucat un rol important în alegerea lui Jean Todt în fruntea forului mondial.

Nu în ultimul rând, Bahrain deţine prin intermediul fondului de investii Mumtalakat 42% din acţiunile echipei McLaren Mercedes.

De cealaltă parte, echipele insistă că provocarea logistică de a concura în Bahrain este prea mare, iar Mercedes GP este cel mai aprig susţinător al anularii cursei. În plus, se vehiculează că unele echipe se obligă prin contract să le asigure liber angajaţilor în luna decembrie. În cazul în care va fi reprogramat, Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc cel mai probabil în 30 octombrie, iar cursa inaugurală din India ar urma să fie amânată pentru 11 decembrie.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • Mie mi-ar placea sa vad o cursa se Formula 1 in fiecare weekend, dar sunt de acord cu Damon Hill si Mercedes. Daca in Bahrain sunt inca revolte nu cred ca vor veni multi spectatori la cursa, si nici echipele nu s-ar putea simti in totala siguranta. In plus, cum au zis si cei de la Mercedes, nu pot sa lucreze 365 zile pe an, angajatii ar trebui sa aiba libera toata luna decembrie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru