De la Rosa: Cursa contra-cronometru pentru a concura pentru Sauber

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.06.2011
Situaţie inedită în Canada: Pedro de la Rosa a aflat cu numai 10 minute înainte de începerea celei de-a două sesiuni de antrenamente că îl va înlocui pe Sergio Perez la Sauber.

Pedro de la Rosa a dezvăluit vineri la Montreal circumstanţele inedite în care a devenit înlocuitorul lui Sergio Perez în Marele Premiu al Canadei.

După accidentul suferit în calificările de la Monaco, Perez a primit acceptul medicilor pentru a concura pentru Sauber în Canada. Deşi îl are ca pilot de rezervă pe Esteban Gutierrez, echipa elveţiană a preferat să-l abordeze pe Pedro de la Rosa, pilotul de teste la McLaren, pentru cazul în care Perez ar fi devenit indisponibil la un moment dat, iar inevitabilul s-a petrecut după prima sesiune de antrenamente.

Debutantul mexican a decis să nu mai continue participarea în Marele Premiu pentru că nu se simţea bine, moment în care oficialii Sauber au aplicat planul pentru recrutarea lui de la Rosa. Desfăşurarea evenimentelor a fost povestită de pilotul spaniol la finalul celei de-a două sesiuni de antrenamente.

"Tocmai îmi terminam prânzul când Monisha Kaltenborn (n.r - CEO-ul Sauber) a apărut în motorhome-ul McLaren şi m-a întrebat 'Esti pregătit? Este foarte posibil să fii nevoit să intri în monopost'.

M-am uitat la ceas, era două fără zece minute şi am spus 'Dar mai sunt 10 minute până la startul sesiunii!'. De acolo a fost o cursă nebună pentru a-mi lua casca şi lucrurile de la McLaren, pentru a mă aşeza în monopost şi pentru a-mi regla pedalele unde voiam. Dar nu am putut să fac asta şi a trebuit să ies cu pedalele aşa cum erau poziţionate iniţial. Dar nu trebuie să fii nervos. Este o oportunitate şi trebuie să te bucuri de ea", a declarat spaniolul.

Spaniolul a concurat în a doua sesiune de antrenamente în monopostul Sauber în echipamentul echipei sale McLaren. De la Rosa a fost ales că înlocuitor pentru Perez după ce a concurat pentru Sauber în 14 curse din sezonul 2010 şi mai ales din cauza lipsei de experienţă a pilotului de rezervă Gutierrez.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru