De la Rosa: "Interzicerea testelor, un pericol pentru rezerve"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.03.2009
Pedro de la Rosa crede ca interzicerea testelor din timpul sezonului va genera probleme majore in cazul in care pilotii de rezerva vor fi nevoiti sa ii inlocuiasca pe titulari in 2009.

Testele de la Barcelona de saptamana viitoare vor fi ultimele din acest an, FIA incercand sa reduca drastic costurile prin interzicerea testelor din timpul si de la finalul sezonului competitional.

Cei mai afectati de aceasta decizie vor fi pilotii de teste, care vor fi in imposibilitatea de a testa monoposturile pe circuit.

Mai mult decat atat, Pedro de la Rosa crede ca pilotii de rezerva care vor fi nevoiti sa inlocuiasca pilotii titulari se vor confrunta cu mari probleme de adaptare. "Avem trei sesiuni de teste si sper sa pot testa din nou saptamana viitoare, pentru ca pentru mine este foarte important sa ajung la Melbourne cu cat mai multi kilometri", a declarat pilotul de teste al echipei McLaren. "In alta ordine de idei, situatia pentru pilotii de rezerva este ridicola. Sa ajungi la Melbourne cu foarte putini kilometri si fara nicio zi de teste pe timpul sezonului face ca pilotii de rezerva sa fie "ruginiti" in cazul in care trebuie sa urce in masina. Si asta ar putea reprezenta o problema de siguranta daca inca nu au pilotat noile monoposturi".

Taguri: de la Rosa, teste

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru