Di Resta: "Bahrain, probabil cea mai bună cursă din carieră"

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paul di Resta consideră că în Bahrain a avut parte de cea mai bună cursă din cariera după ce a terminat pe locul patru, chiar dacă a fost la un pas de o clasare pe podium.

Paul di Resta a fost una dintre revelaţiile Marelui Premiu al statului Bahrain după ce a plecat de pe locul cinci al grilei de start. La adăpostul unei strategii cu numai două opriri la boxe, scoţianul a devenit lider la un moment dat şi părea că se îndreaptă spre primul podium al carierei, însă a fost depăşit spre finalul cursei de cei doi piloţi ai echipei Lotus, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Chiar dacă a terminat pe poziţia a patra, pilotul echipei Force India este entuziasmat de parcursul din cursă şi crede că Grosjean a fost avantajat de strategia cu pneuri medium din ultimele două stinturi.

"În ansamblu putem fi mulţumiţi. Mi-am egalat cel mai bun rezultat şi probabil că este cea mai bună cursă pe care am avut-o. Am avut un ritm foarte bun în cursă şi pe tot parcursul weekendului şi am condus pentru o perioadă. Într-o bună zi putem fi pe podium. Lupta pentru podium a fost foarte echilibrată. Era evident că vom fi dezavantajaţi de strategia noastră şi din păcate cred că Grosjean, care nu s-a calificat în Q3 şi a avut două seturi de pneuri medium, urma să fie puternic", a declarat el.

Urmareste Automarket
Coechipierul său Adrian Sutil a plecat de pe locul şase al grilei de start, însă şansele sale la un rezultat asemănător s-au năruit la start după o pană suferită în urma unui duel cu Felipe Massa.

"Este dezamăgitor să ai o pană într-o cursă care părea atât de promiţătoare.

Startul meu a fost curat şi luptam cu Massa în virajul 4. Am fost pe exterior, i-am oferit mult spaţiu, dar am avut un contact cu pneul dreapta-fată. Nu ştiu exact ce a făcut, dar am făcut pană imediat. A trebuit să opresc la boxe şi am pierdut foarte mult timp, ceea ce mi-a ruinat şansa de a termina în puncte", a explicat germanul.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru