Di Resta: "Noul monopost Force India, mai rapid cu trei secunde decât anul trecut"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.02.2012
Paul di Resta susţine că noul monopost Force India este cu aproximativ trei secunde mai rapid decât cel de anul trecut.

Force India a fost una dintre echipele care a atras atenţia la lansarea noului monopost VJM05 pentru sezonul 2012, prin prisma configuraţiei aerodinamice a acestuia.

Echipa şi-a stabilit ca obiectiv clasarea pe locul cinci în clasamentul constructorilor, un obiectiv ambiţios care prevede înfrângerea uneia dintre cele cinci mari echipe din Formula 1. După ce a testat marţi în premieră noul monopost pe circuitul de la Jerez, Paul di Resta şi-a exprimat satisfacţia cu privire la calităţile acestuia.

"Am parcurs tot programul şi chiar mai mult decât atât, pentru că am avut o abordare bună. A fost bine şi putem fi relativ mulţumiţi de munca de pe parcursul iernii. Toate setările monopostului au dispărut, la fel ca şi evacuarea prin eleronul spate. Am pierdut multă forţă de apăsare aerodinamică, dar monopostul este bine echilibrat. Asta ne încurajează că ceea ce s-a întâmplat în background cu simulările funcţionează bine."

"Dacă ne uităm unde eram anul trecut comparativ cu unde suntem acum, este un mare pas înainte.

Sunt aproape trei secunde. Tot ce pot să spun este că a fost o zi productivă. Putem fi mulţumiţi cu ce am făcut. Este un bun punct de plecare", a declarat scoţianul.

Di Resta a ocupat locul doi în clasamentul primei zile de teste de la Jerez şi a parcurs nu mai puţin de 101 tururi, ocupând locul doi într-un clasament al fiabilităţii după Kamui Kobayashi de la Sauber.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • G. Filip
    OK
    Bravo, Force India
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru