Ecclestone a dublat punctele pentru ultima cursă pentru a ajuta Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 04.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a implementat regula dublării punctelor pentru ultima cursă cu scopul de a ajuta Ferrari în lupta pentru titlul mondial.

Esential 50 este numarul punctelor pe care il va primi castigatorul ultimei curse a sezonului
Decizia FIA de a acorda de două ori mai multe puncte pentru ultima cursă a sezonului a fost aspru criticată de presa internaţională şi de fani, însă a venit pe fondul unei sugestii făcute de Bernie Ecclestone, CEO-ul Formula One Management.

Iniţial, presa a speculat că Ecclestone a venit cu această propunere pentru a impulsiona audienţele spre finalul sezonului, cu atât mai mult cu cât numărul de telespectatori a scăzut cu 10% în sezonul precedent.

Cu toate acestea, Ecclestone a făcut publică o conversaţie cu Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, în care britanicul îi spune în mod direct că a introdus regula pentru a ajuta Scuderia în lupta pentru titlurile mondiale.

"Montezemolo vorbea despre asta, iar eu i-am spus: 'Este foarte simplu de ce ne-am ales cu această regulă, pentru că nu aveţi performanţe.

Dacă aţi fi făcut ceea ce trebuia să faceţi nu ar fi fost nevoie de asta'. El a replicat: 'Ştiu, ştiu'", a declarat Ecclestone pentru publicaţia CityAM.

Totuşi, restul echipelor au ales să nu se împotrivească acestei reguli, chiar dacă aveau posibilitatea de a o anula în luna ianuarie. În plus, Ecclestone intenţionează să extindă regulă dublării punctelor pentru ultimele trei xcurse ale unui sezon.

Via CityAM

Comentarii (23)

  • Si unde e ajutorul pentru Ferrari???? Mai ales ca anu asta ultima cursa e in Abu Dhabi unde italienii n-au avut niciodata rezultate bune... O tampenie regula asta si o tampenie de stire
    24 4
  • Ha,ha,ha...
    Sa fim seriosi,in ultimii ani nici daca triplau punctele in ultima cursa nu ar fi avantajat ferrari,trebuie sa fii primul care trece linia de sosire pentru a beneficia de aceasta regula,a fost cumva asa,sau m-am uitat eu la alta competitie....?!?Si ma intreb cine garanteaza sau preconizeaza ca anul acesta Ferrari vor fi in aceasta postura?Personal nu cred ca e bine sau corect sa fie punctat asa,la urma urmei se poate intoarce totul pe dos,daca tot anul o echipa se afla in frunte la o distanta decenta iar in ultima cursa se intampla "ceva" si acel pilot este scos din cursa "accidental" si urmaritorul sau ia titlul doar pentru ca va fii punctat dublu?!Nu se duce dracu' tot ceea ce inseamna munca de un an?E cam cu doua taisuri,indiferent de echipa...cu conditia sa nu fie diferente atat de mari incat sa nu mai conteze acest punctaj dublat din ultima cursa!P.S.sunt fan Ferrari de muuult timp,prea mult poate,dar puteau folosii influenta sau dreptul de veto in anii trecuti cand au fost atat de clar dezavantajati de unele schimbari,daca ei au initiat aceasta regula,sa aibe grija,posibil sa piarda un eventual titlu sau titlurile datorita acestui "artificiu"....ar fi una :)) !?
    18 0
  • Iarasi... de ce Eclestone incearca sa poate pe brate Ferrari spre titlul mondial. Aveti dreptate nu prea ajuta Ferrari pt ca ii masina slaba, dar intentia ramane, aceea de a crea (cel putin in mintea lui) un avantaj pt Ferrari. De aceea trebuie luptat impotriva cancerului rosu cu toata energia. Vi se pare corect asta ferraristiilor. Ca niste vipere sa fiti facuti campioni de altii. Dar o sa va bata Dumnezeu. Va veni vremea cand mai bine suportam dominatia lui Vettel si cand toti se vor uni impotriva cancerului rolu.
    8 34
  • ayrton4ever
    @Mclaren_Mircea: :)))))) Ba baiatule, tie iti lipseste o doaga... :))))... E ok, ca na... chiar esti funny in "normalitatea" ta :))))
    21 4
  • ca nu ar fi ajutat regula asta in anii trecuti pe ferrari ca alonso a fost praf in ultima cursa e una ... nu e un argument ca nu e facuta regula pentru Ferrari .... doar a si spus-o pe sleau Ecle ...
    Din cauza lipsei de performanta a lui Ferrari (intreg pachetul) a aparut regula asta. Daca o echipa munceste si se detaseaza (iar asta era de obicei RBR) cu un noroc chior poate reuseste scuderia sa rastoarne totul in ultima cursa....

    Da, regula e pentru toti, dar cand introduci in regulament chestiuni ce influenteaza rezultatul dar tin mult si de noroc, atunci practic e o piedica in calea echipei mai bune si un ajutor pentru echipa mai proasta, indiferent cine sunt echipele. Pana acum echipa mai buna era RBR. Sa vedeti circ daca o sa rastoarne RBR pe final situatia cu regula asta anu asta ...
    8 3
  • coxilian
    @Mircea poate iti plezneste vreo vena. Lasa-i in pace, ca regula asta este valabila pentru toti. Nu vezi ca toata ziua Bernie ii pupa in fund pe cei de la Ferrari nu cumva sa nu-i supere? Cei cu masina rosie au prea multe drepturi fata de celelalte echipe.
    7 6
  • @Mclaren_Mircea.
    Probabil iti dai seama ca trebuie sa atraga atentia asupra F1 pentru a nu pierde din telespectatori. Din pacate atrage prin stiri pentru tabloide.
    Probabil iti dai seama ca prin aceasi regula poate avea castig de cauza Mclaren in dauna Ferrari, sau oi fi vreun clarvazator si sti ce se va intampla in ultima cursa? Sa ma bucur de acum?
    9 1
  • GrosJan
    sa nu interpretam gresit. Ecclestone nu spune ca a facut regula neaparat sa ajute pe Ferrari. De fapt e un repros spus lui Monte: din cauza voastra ca nu ati fost o concurenta reala pentru RBR fac regula asta. Suspansul nu a fost pana in ultima cursa, interesul a scazut, bani pei putini pentru Ecclestone. Deci daca Monte nu e in stare, rezolva Eccle artificial problema.
    14 0
  • @GrosJan
    Dap,poate fi si asa vazuta discutia..de acord ;) !Si sa nu uitam ca in ultimii 4 ani nu echipa Ferrari a fost tinuta in brate de Bernie sau FIA,ci RBR !Ati uitat cate schimbari au facut pentru ei si de cate ori au considerat legale multe chestii ce alte echipe considerau ca nu prea erau asa...si numai dupa cateva curse castigate le impuneau sa schimbe cate ceva (vezi podeaua de acum 2 ani,parca)!Probabil ca banul trebuie sa ruleze,indiferent de debitor....! ;)
    10 3
  • @ Daniel

    nu mai faceti va rog Can-Can

    stirea originala suna asa, traducerea se afla sub:

    Bernie blames Ferrari for double points

    Bernie Ecclestone says the new double points rule has been implemented because of Ferrari's failure to take on Red Bull Racing.
    Red Bull have reigned supreme in recent years, winning four successive Constructors' titles while Sebastian Vettel has taken the Drivers' crown.
    Such is the German's level of dominance that last season he won the Championship with three races to spare.
    Ferrari driver Fernando Alonso was second, a whopping 155 points off the pace. The Spaniard won just two races, Vettel won 13.
    And it's because of Ferrari's failure to stop Red Bull that this season Formula One will award double points at the final race in Abu Dhabi.

    Speaking to City AM's Christian Sylt, Ecclestone revealed he had a conversation with Ferrari president Luca di Montezemolo about the issue.

    "He [di Montezemolo] was talking about it and I said: 'It is very simple why we got that [rule]. It is because you aren't performing. If you were doing what you should be doing there wouldn't be any need for it'," said Ecclestone.

    "He said: 'I know, I know.'"

    Traducere:

    Bernie da vina pe Ferrari pentru punctele duble

    Bernie Ecclestone spune ca noua regula de puncte duble a fost pusă în aplicare din cauza eșecului Ferrari de a tine piept cu Red Bull Racing .
    Red Bull au dominat autoritar în ultimii ani, luand 4 titluri consecutive la constructori, in timp ce Sebastian Vettel a luat 4 titluri la piloti
    Nivelulul de dominare al germanului era asa de clar incat a castigat campionatul cu trei curse inainte de final.
    Pilotul Ferrari, Fernando Alonso a fost al doilea , cu o diferenta enorma de 155 de puncte. Spaniolul a castigat doar doua curse , Vettel a câștigat 13 .
    Este din cauza eșecului Ferrari de a opri Red Bull , ca in acest sezon de Formula 1 vor fi atribuite puncte duble la cursa finala de la Abu Dhabi .
    Vorbind cu Christian Sylt de la City AM , Ecclestone a dezvăluit că a avut o discuție cu președintele Ferrari, Luca di Montezemolo despre aceasta problema .
    " El [ di Montezemolo ] vorbea despre acest lucru, si eu i-am spus : ". Este foarte simplu de ce am ajuns aici[ la acesta regula ] Este pentru că nu sunteti performanti, Dacă va faceati treaba ca lumea nu ar fi nevoie de ea " , ", a spus Ecclestone .
    " El a spus : " Știu , știu . "


    In concluzie Di Monte a intrebat "e chiar nevoie de prostia asta?"

    iar Bernie I-a raspuns: "este nevoie fiindca ati fost prosti"

    asa este "stirea" ... daca se poate numi stire ...

    Nu pentru Ferrari a facut aceasta, ci pentru ca ceilalti (dar mai ales Ferrari, Mercesdes si McLaren) au fost incapabili.

    Asa ca McLaren si MB sun tla fel de vinovati ... numai ei nu s-au obosit sa-l sune pe Bernie si sa se certe cu el ... di Monte a facut-o si si-a luat o tura de "mezel" ... si pe buna dreptate, dar acest mezel merge la fel de mult si la adresa McLaren (DA MIRCEA SI LOR) si celor de la MB si Williams

    oricum se pare ca lumea F1 numai de la Ferrari are asteptari ... poate nici nu au pus problema ca alta echipa putea sa fie capabil sa-i opreasca ... e adevarat ca Ferrari au fost cel mai aproape ... dar na ... ce a fost a fost, vedem ce va fi in 2014

    Forza Rossa!
    17 0
  • Ha,ha,ha...
    @Soxy....asta e punctul pe "I" ,corect! Bineanteles,pentru cine vrea sa vada si altceva,nu doar rosu de ura in fata ochilor doar pentru ca "nu suporta" Scuderia ;) ! :P
    7 1
  • bine Soxy, ai descoperit miezul din dodoasca, a mai spus cineva asta inaintea ta
    3 3
  • @Sunci

    ai dreptate ... nu am citit toate postarile
    in fine ... comentul este la adresa redactiei Automarket ... au transmis stirea "personalizat" sau "denaturat" si nu cum a fost publicat in presa de referinta

    http://www.planetf1.com/news/3213/9149576/Bernie-Blames-Ferrari-For-Double-Points
    4 0
  • am uitat ceva

    sursa care este precizata la finele articolului, intradevar spune "in stil Can Can" ca Bernie vrea sa ajute Ferrari (desi in titlu spune clar ca nu despre acesta este vorba)

    http://www.cityam.com/article/1391474430/exclusive-double-points-rule-because-ferrari-failing-says-eccelstone

    mai departe in stire scrie ca defapt este vina lor (Ferrari)

    inainte sa publicati o stire verificati si voi ce are de spus SkyF1, BBC Sports sau Planet F1
    ei sunt "cat de cat" de incredere
    4 0
  • iresponsabilu
    s-a prins si Ecclestone ca suspansul inseamna bani. Prin 92 nu prea il deranja ca Mansell omora campionatul. Sau poate ca nu era el, nu stiu, desi pare pus acolo pe viata. Atunci nu avea idei din astea contra monopol.
    0 0
  • @Mircea
    vezi ca coxilian nu e decat un ferrarist sub acoperire. Sa te astepti la nasoale rau de la el
    2 2
  • @Mircea

    Nu cred ca ii ferraristi. M-am lamurit de asta cand am vazut ca e vehement anti-Alonso.
    1 7
  • Ecclestone
    Ecclestone si restul din F1 stiu sigur ca fara FErrari in schema nu apar banii-pai este si normal ca este cea mai iubita echipa din lume...daca Ferrari zice pas la F1 -mosneagul da faliment-fara FERRARI-F1 nu exista mai MIRCEA...comentatorul anti-FERRARI-ce ziceai...de cancer
    ?-pai voi nici nu existati ma daca nu exista FERRARI-voi astia McLaren...ce dracu mai copile!MIRCEA tu trebuie sa te bucuri ca participa FERRARI-daca astia se supara si renunta la F1 prin absurd-tu te uiti la desene animate!
    6 0
  • toti se gandesc numai la echipele de top cind e vorba de dublarea punctajului,dar cum ar fi daca echipele de top,in bataia pentru dublare ar abandona,s-ar accidenta,(in anumite conditii meteo,sa zicem)si cursa ar fi cistigata de un pilot de"0puncte"!Nu pun la indoiala spectacolul creat,dar n-ar fi usturator pentru o echipa de pluton care a agonisit din greu tot sezonul 30-40 de puncte?
    1 0
  • Cred ca baietii de la automarket.ro sunt fani Red Bull si Vettel.
    Sau articolul a fost scris de catre Mircea? :D
    8 4
  • @ferr 1 nu stii bine, Din stirile si comentariile de pe vremea de glorie a lui Hamilton la McLaren se trage ura lui Daniel pentru masinile rosii si Alonso. Cred ca acum uraste la fel de mult si Taurii rosii. Ce sa faci, rosu nu mai e la McLaren nici de la Vodafone.
    1 0
  • @danoe"creeat"
    0 0
  • Eu nu sunt "profesionist" precum unii de aici de pe blog asa ca nu-mi dau cu parerea despre ce si cum. Recunosc ca tin cu Ferrari de cand ma uit la Formula 1 mai exact din anul 1992 pe cand transmitea Eurosport , insa sa nu uitam un lucru fara Ferrari formula 1 nu are culoare. Uitati-va un pic in trecut si vedeti si voi cine se lupta an de an ptr. titluri, ca a fost vorba de Benetton, Williams , McLaren sau Red Bull ( cand scriu asta nu pot sa nu ma gandesc la o marca de bautura, nu de masini) Ferrari a fost singura echipa care s-a duelat cu totii. Deci cei care blameaza acest team sa faca bine sa citeasca un pic despre istoria acestora, totusi au un total de 32 de titluri mondiale la echipe si piloti. Da recunosc ca nu o sa mai aiba curand aceea echipa de aur format din M . Schumacher, Jean Todt si Ross Brawn insa speranta moare ultima.
    Daca cineva se face vinovat de distrugerea progresiva dar sigura al acestui sport aceia sunt magnatii din Federația Internațională de Automobilism FIA.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru