Echipele au refuzat să anuleze regula dublării punctelor pentru ultima cursă

de Daniel Popescu
Joi, 23.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au discutat sumar despre regula care prevede dublarea punctelor pentru ultima cursă din sezonul 2014, însă au refuzat să o anuleze.

Esential 50 de puncte va primi castigatorul ultimei curse a sezonului, care va avea loc in noiembrie in Abu Dhabi
2015 este sezonul in care ar trebui sa intre in vigoare bgetul maxim in Formula 1
Reprezentanţii echipelor s-au reunit miercuri la Geneva la invitaţia FIA pentru a discuta despre regulamentul Formulei 1 şi introducerea unui buget maxim în competiţie pentru sezonul 2015.

Conform aşteptărilor, în cadrul întâlnirii s-a discutat sumar şi despre regula dublării punctelor pentru ultima cursa a sezonului, care a generat numeroase controverse printre fani şi reprezentanţii presei internaţionale.

Cu toate acestea, niciuna dintre echipe nu a propus în mod deschis renunţarea la această regulă, chiar dacă acest lucru era posibil printr-un vot în unanimitate. Cel mai probabil, echipele au refuzat această procedură pentru a nu intra în conflict cu Bernie Ecclestone, cel care a venit cu această propunere.

Anterior, Red Bull Racing şi Ferrari s-au declarat nemulţumite de noua regulă, în timp ce oficialii Lotus s-au limitat să afirme că dublarea punctelor nu reprezintă o preocupare majoră pentru aceştia.

În schimb, echipele au ajuns la un acord de principiu în privinţa introducerii unui buget maxim în Formula 1 începând din sezonul 2015, iar noile propuneri urmează să fie votate de Consiliul Mondial FIA în 24 ianuarie.

Totuşi, până în prezent nu a fost stabilită o sumă exactă ca buget maxim, întrucât acest lucru urmează să fie discutat în cadrul unor întâlniri viitoare.

Informaţiile despre discuţiile de la întâlnirea de la Geneva au fost dezvăluite de postul britanic de televiziune BBC, în contextul în care echipele au stabilit de comun acord cu Ecclestone să nu facă niciun comentariu oficial pe marginea acestui subiect.

Via BBC Sport

Comentarii (3)

  • Niste ipocriti. Probabil le-a promis Bernie si o suma dubla de bani pentru ultima cursa. Montezemolo reprezinta perfect echipa Ferrari a ultimilor ani... latra mult, face putine.
    Macar aia de la Red Bull latra mult ca sa-si faca imagine, sa atraga atentia si sa-si vanda porcariile de energizante.
    11 6
  • e ciudat cum sunt mai mereu de acord cu Bernie ba unii pa altii. Sa fie asta in legatura cu faptul ca tipul e un spagar versat sau e doar asa o coincidenta?

    Sa vezi la anu dupa ultima cursa cum vor veni unii cu socoteli cum ca pe vechiul punctaj ei sunt campionii de fapt ...
    7 2
  • Normal ca au sa vina cu,calcule si au sa dea vina unii pe altii ca nu au votat contra acestei reguli idioate,eclestone asta ar trebui sa fie condamnat ,sa scapam de el ca la anul poate inventeaza regula prin care conteaza doar in ultima cursa se puncteaza ,restul sunt de palmares.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru