Ecclestone, acuzat oficial de dare de mită de procuratura germană

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a fost pus sub acuzare de procuratura germană pentru că i-a oferit mită în valoare de 44 de milioane de dolari unui bancher german.

Esential 44 de milioane de dolari este suma pe care Ecclestone i-a platit-o lui Gerhard Gribkowsky
Bernie Ecclestone a primit în această săptămână actul oficial prin care este acuzat de dare de mită de către procuratura germană, într-un caz care vizează vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 din 2006.

Potrivit acuzatorilor, Ecclestone i-ar fi dat o mită de 44 de milioane de dolari bancherului Gerhard Gribkowsky în 2006 într-un caz care a vizat vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 către fondul de investiţii CVC Capital Partners. Britanicul în vârstă de 82 de ani a recunoscut plata, susţine că nu a fost vorba despre mită, ci despre un şantaj, şi afirmă că este pregătit să se apere.

Tocmai am vorbit cu avocaţii mei şi au primit actul de acuzare. Este tradus în limba engleză. Ne vom apăra în mod corespunzător.

Bernie Ecclestone
Reprezentant CVC Capital Partners
"Tocmai am vorbit cu avocaţii mei şi au primit actul de acuzare.
Este tradus în limba engleză. Ne vom apăra în mod corespunzător. Va fi un caz interesant. Este păcat că s-a întâmplat, dar era inevitabil. Dacă cineva vrea să te dea în judecată, o poate face, iar tu trebuie să te aperi"
, a declarat el pentru publicaţia business Financial Times.

În 2006, Gribkowsky a gestionat vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 de către banca BayernLB către CVC Capital Partners. El a recunoscut în faţa tribunalului că a primit 44 de milioane de dolari de la Ecclestone drept comisoane, în timp ce Ecclestone afirmă că a fost şantajat pentru a putea evita plata unor taxe de aproape un miliard de dolari către statul britanic.

Via BBC

Comentarii (2)

  • Decizia e definitiva? Din raspunsul bosorogului inteleg ca va face recurs. Oricum nu va intra la puscarie. Mai baga un test pentru Mercedes si il salveaza nemtii. Doar nu e mama justitiei in Germania...

    "Dacă cineva vrea să te dea în judecată, o poate face" - daca exista dovezi te da in judecata, bai bosorogule cretinas. Ce ma irita cretinasii astia care-si inchipuie ca ei sunt ingerasi, iar cineva are ceva cu ei pentru ca au facut multe fapte bune umanitatii. Nici macar n-au demnitatea si curajul de a-si recunoaste faptele atunci cand sunt prinsi.

    Bernie la brutarie!
    9 3
  • spre deosebire de Max Mosley, el nu-si va da demisia,
    desi ar fi timpul sa vina altcineva la carma CVC

    sper sa-l condamne, atunci trebuie sa plece ... sau nu ...orice se poate intampla
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru